26 במרץ 2015

פבלובה קפואה עם תותים

תותים... כשהם מחליטים להתערבב באיזה קינוח, אני ישר זזה באי שקט. הפבלובה הזו, אם נשים לרגע בצד את יופיה המהמם, היא גם קלה להכנה, אפשר לקחת את סך מרכיביה לחמות ולהרכיב אותה בדקות ספורות על צלחת הגשה, בלי כל הדרמה של ההקפאה מראש. שברי מרנג, גלידה, קצפת מוקצפת עם מיצי התות ולבסוף כוכבי ההצגה - התותים.
הכל פה קורה תיק תק, הטיפול בתותים מעדן אותם ויוצר מהם נוזל כל כך טעים אז אני ממליצה לא לוותר על השלב הזה.
חג שמח חברים אהובים,
אל תהיו עבדים של כלום בעולם הזה, תלמדו מהמאסטרית - תשחררו, תשענו ובעיקר תנוחו!
אהבה גדולה וחג שמח,
רונה


לפבלובה:
1 ק״ג תותים שטופים וחתוכים ל4 פלחים לאורך
3 כפות סוכר
גרד מלימון אחד
מיץ מחצי לימון
3 כפות ליקר, אני השתמשתי בקוואנטרו. לא חובה
12 נשיקות מרנג קנויות
1 ליטר/ק״ג גלידת תותים בשמנת או סורבה תות
2 מיכל שמנת מתוקה


לעבודה:
פבלובה שמכינים מראש:
1. מכינים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומעל רינג בקוטר 24 ס״מ. שוברים בגסות 6 נשיקות מרנג לכיסוי נייר האפייה בתוך הרינג. בעזרת כף לוקחים לאט לאט חצי מכמות הגלידה ומניחים מעל שכבת המרנג. מחליקים.



2. שוברים את 6 הנשיקות הנותרות ומכסים את שכבת הגלידה ומעל, שוב בעזרץ כף מחליקים את שכבת הגלידה השנייה.




3. כסים בניילון נצמד ומכניסים להקפאה. אפשר להכין גם יומיים לפני הארוחה.
4. ביום הארוחה, משרים את התותים במיץ לימון, סוכר, גרד לימון וליקר לפחות כ3 שעות. מקציפים את 2 מיכלי השמנת עם המיץ שהשתחרר מהתותים עד לקצפת רכה!! (אפשר להכין כמה שעות מראש ולשמור במקרר).
5. להגשה: הופכים את שכבות הגלידה והמרנג על צלחת הגשה, פשוט לוחצים קצת מסביב והגלידה תשתחרר מהרינג.


6. מוזגים את הקצפת מעל ומעל מפזרים את התותים.


אפשר להשרות את התותים מראש, להכין את הקצפת לפני ופשוט לשבור את כל המרנגים בתחתית של כלי הגשה, מעל לפזר כפות מהגלידה ומעל את הקצפת והתותים. מה שיותר קל לכם. שתי התוצאות נפלאות.

המלצות נוספות לקינוחים לפסח:
פבלובה שוקולד ואגוזי לוז
עוגת סופלה מקושטת לפסח
עוגת שוקולד עשירה בקערה אחת
פבלובה אפוייה עם אננס ופסיפלורה
טארט לימון אלגנטי בקלי קלות
אננס טרי ממולא בגלידת וניל
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה