30 באפריל 2015

פופקורן צ׳יקן

אתם מוכנים? שימו לב אליי... היו קשובים, הנה זה בא!
אני, שכל צליל מזכיר לי מזון, רק שומעת פופקורן משהו... מיד רוצה. קודם כל אני אוהבת אוכל שמתנגן, ואני עוד יותר אוהבת ש"גונג" הסיום קורה בשמן עמוק!
העניין פה עם המנה הזו, שמוטטה אותי כבר בסיבוב הראשון (והיו 6-7 הושטות יד לצלחת שאני זוכרת), הוא שבסופו של דבר, מה שפוגש לנו את החיך , זה ביס אורירי וקליל, מלא בטעם מעושן (ולא משומן), הפתעה גדולה היתה לי.
הצ'יפוטלה, אל תניחו לו להבהיל אתכם, כי בסופו של דבר הוא משאיר ניחוח מעושן ועוזב את העוף לנפשו.
מנה כל כך טעימה, קלילה ונעימה, שאם תירצו וגם אם לא, אני יכולה להבטיח לכם שהיא נכנסת אליכם לסבב הבישולים.
הקשבתם מקסים
אתם משוחררים לענינים שלכם
היו שמחים, אין אופציה אחרת.
שבת טובה
אהבה גדולה
רונה


לפופקורן צ׳יקן:
1/2 ק״ג פילה עוף או חזה עוף (לא דפוק דק לשניצל) חתוך לקוביות
1/2 פחית פלפלי צ׳יפוטלה טחונים למחית או חצי צנצנת של מחית פלפלי צ׳יפוטלה
1 כוס ריויון
1 וחצי כוסות קמח
שמן לטיגון עמוק
מלח ופלפל
פלחי לימון להגשה


לעבודה:
1. מערבבים את הריויון עם מחית הצ׳יפוטלה (זה בסדר ואפילו מצוין אם זה חריף, התוצאה הסופית לא חריפה בכל מקרה), משרים את נתחי העוף בתערובת הריויון, עדיף ללילה ומינימום 3 שעות בקירור כמובן.
2. מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל ומעבירים את נתחי העוף אחד אחד ומכסים בקמח. מניחים על צלחת.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק, אני השתמשתי בווק ועשיתי כמה סבבים וככה לא הייתי צריכה הרבה שמן. מטפטפים טיפת מים לשמן הקר ומדליקים להבה גדולה, כשהטיפת מים מפסיקה להתפצפץ השמן מוכן לטיגון. מטגנים את נתחי העוף עד להזהבה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג (תבחינו לבד שכמעט ואין שמן על הנייר), מעבירים לצלחת הגשה ומגישים עם פלחי לימון.


לינקים למתכונים באוירה דומה שהתפרסמו בעבר:
שניצלים מושלמים
פופקורן של ראשי קלמרי




Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


3 תגובות:

  1. אם רוצים מנה כשרה , אפשר להחליף את הרוויון בחלב קוקוס ? יש משהו אחר ?

    השבמחק
  2. אני היתי משתמשת במיונז למנה כשרה...

    השבמחק