הנה עוגונת יפיפיונת מהעולם שלי.
כשהייתי קטנה (בגיל כמובן, כי במשקל תמיד כיכבתי), סבתא רוזה הבולגריה עשתה לי הכרות ראשונה עם דבדבנת.
חס וחלילוש לא פרי טרי, זו היתה קונפיטורה של דובדבנים, הוגשה על סוטלאג' חם (דייסת אורז), כחצי שעה אחרי ארוחת הצהריים, כדי שאפסיק לנשום סופית... וגם את זה ניצחתי.
העוגה הזו היא משובחת. הגלם שלה עשיר בטעם, מפנק במרקם, עוגה עם ניחוח של רצינות.
שמתם לב שמערבבים פה הכל ביחד באדאלאק? לא תפרידו שום ביצים, לא תקציפו אף חלבון... מה עוד תבקשו?
אה, שלא אשכח, רוני (בעלינו) ניגש אליה המון פעמים והציק לה...
והתמונה של הפרוסת עוגה, אני עיצבתי. לא היא...אני!
שבת מקסימה
תחייכו, לא קיבלתם להכין פה ביצת פאברז'ה
אהבה גדולה
רונה
את המתכון המקורי עם תמונות מדהימות במיוחד תמצאו כאן בלינק
לעוגה:
1/2 כוס סוכר ועוד 2 כפות בנפרד
1/2 כוס סוכר חום
200 גרם (2 שקיות) שקדים טחונים
1/2 כוס פיסטוקים לא קלויים טחונים
3/4 כוס קוקוס טחון
1/3 כוס קמח תופח
קורט מלח
150 גרם חמאה מומסת ועוד טיפונת לשימון התבנית
3 ביצים טרופות
300 גרם דובדבנים טריים מגולענים וחצויים
לעבודה:
1. משמנים תבנית 22 ס״מ ומחממים תנור ל180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את הסוכר הלבן (בלי ה2 כפות הנוספות), הסוכר החום, השקדים הטחונים, הפיסטוקים מלבד 3 כפות מהם ששומרים לסוף, הקוקוס הטחון, הקמח התופח והמלח. מערבבים היטב! מוסיפים את החמאה המומסת ואת הביצים הטרופות ומערבבים היטב. מוסיפים מחצית מכמות הדובדנים ומערבבים.
3. מעבירים את הבלילה המאד סמיכה לתבנית המשומנת ומפזרים ממעל את שארית הדובדבנים, את 2 כפות הסוכר ששמרנו ואת 3 כפות הפיסטוקים הטחונים. מעבירים לתנור לכ30-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקוסם יוצא עם פירורים לחים.
פורסם לפני שלוש שנים: פסטה עם שרימפס, יוגורט ושמן כמהין
פורסם לפני שנתיים: קבב דג עמוס בירוקים
פורסם לפני שנה: ברד פודינג עם פירות יער
כשהייתי קטנה (בגיל כמובן, כי במשקל תמיד כיכבתי), סבתא רוזה הבולגריה עשתה לי הכרות ראשונה עם דבדבנת.
חס וחלילוש לא פרי טרי, זו היתה קונפיטורה של דובדבנים, הוגשה על סוטלאג' חם (דייסת אורז), כחצי שעה אחרי ארוחת הצהריים, כדי שאפסיק לנשום סופית... וגם את זה ניצחתי.
העוגה הזו היא משובחת. הגלם שלה עשיר בטעם, מפנק במרקם, עוגה עם ניחוח של רצינות.
שמתם לב שמערבבים פה הכל ביחד באדאלאק? לא תפרידו שום ביצים, לא תקציפו אף חלבון... מה עוד תבקשו?
אה, שלא אשכח, רוני (בעלינו) ניגש אליה המון פעמים והציק לה...
והתמונה של הפרוסת עוגה, אני עיצבתי. לא היא...אני!
שבת מקסימה
תחייכו, לא קיבלתם להכין פה ביצת פאברז'ה
אהבה גדולה
רונה
את המתכון המקורי עם תמונות מדהימות במיוחד תמצאו כאן בלינק
לעוגה:
1/2 כוס סוכר ועוד 2 כפות בנפרד
1/2 כוס סוכר חום
200 גרם (2 שקיות) שקדים טחונים
1/2 כוס פיסטוקים לא קלויים טחונים
3/4 כוס קוקוס טחון
1/3 כוס קמח תופח
קורט מלח
150 גרם חמאה מומסת ועוד טיפונת לשימון התבנית
3 ביצים טרופות
300 גרם דובדבנים טריים מגולענים וחצויים
לעבודה:
1. משמנים תבנית 22 ס״מ ומחממים תנור ל180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את הסוכר הלבן (בלי ה2 כפות הנוספות), הסוכר החום, השקדים הטחונים, הפיסטוקים מלבד 3 כפות מהם ששומרים לסוף, הקוקוס הטחון, הקמח התופח והמלח. מערבבים היטב! מוסיפים את החמאה המומסת ואת הביצים הטרופות ומערבבים היטב. מוסיפים מחצית מכמות הדובדנים ומערבבים.
3. מעבירים את הבלילה המאד סמיכה לתבנית המשומנת ומפזרים ממעל את שארית הדובדבנים, את 2 כפות הסוכר ששמרנו ואת 3 כפות הפיסטוקים הטחונים. מעבירים לתנור לכ30-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקוסם יוצא עם פירורים לחים.
פורסם לפני שלוש שנים: פסטה עם שרימפס, יוגורט ושמן כמהין
פורסם לפני שנתיים: קבב דג עמוס בירוקים
פורסם לפני שנה: ברד פודינג עם פירות יער
העוגה נראית נהדרת! בסוכר חום, הכוונה לכהה הלח, לא לדמררה, נכון? ומצטרפת לשאלה על הפיסטוקים.
השבמחקאני השתמשתי בדמררה, במתכון המקורי יש מצב שהשתמשו בחום הלח. אני לא רואה שאלה על פיסטוקים...
השבמחקתודה על התגובה המהירה :-)
השבמחקברשימת הרכיבים את מציינת פיסטוקים לא קלויים, ובהוראות קלויים. שאלו בתגובה מעלי. אם אני כבר מטרידה אותך, כדי 'לעלות מידה' בתבנית אני בד"כ מוסיפה 20%. 4 ביצים זה בסדר או להגדיל הכל בשליש?
דרך אגב, גיליתי היום את הבלוג (זה המתכון הראשון שקראתי) ובינתיים סימנתי לפחות 10 מתכונים... והתנור שלי מקולקל. זה לא בסדר להתעלל ככה באנשים.
עכשיו שאני על המחשב רואה! לא קלויים. מיד מתקנת. תודה!!!
מחקבשמחה :-) כשיגיע התנור החדש, אחזור לעדכן בתוצאות מהשטח...
השבמחקנראה מצוין!
השבמחקוחוצמזה עשית לי חשק היסטרי לסוטלאג' טוב... :)
באיזה פרי אפשר להשתמש במקום דובדבנים?
השבמחקנקטרינות, אפרסקים, משמשים..
מחקרק חודשיים לקח לי להגיע למתכון הזה. לחלוטין שווה את הציפייה. הגדלתי בשליש ואפיתי בתבנית 26, ויצא בול.
השבמחקתודה!