14 במאי 2015

ספגטי עם טונה


הוזמנתי לראות את דירתו החדשה של בן דודי עדי. זה היה מזמן, ממש מזמן. עדי היה חייל, אני כנראה בדיוק השתחררתי. הדירה היתה מתוקה, מרכז תל אביב, אפילו מצאתי חנייה. מה שלא תיארתי לעצמי שאמצא - את אחת הפסטות היותר טעימות ופשוטות שיצא לי להכיר.
במטבח הקטן, הוא הכין עבורי ספגטי עם טונה. מיד הפרצוף שלי התארך... פסטה עם טונה?? בחיי שזה נשמע לי אחד השילובים הפחות מוצלחים. הייתי רעבה וכנראה גם מנומסת (הפוך בעצם) אז התיישבתי לאכול. זו הייתה הפתעה אדירה! השילוב מושלם וכל כך פשוט שלימים מנה זו הפכה לאחת הקבועות אצלנו לארוחות ערב.
אז אם גם לכם השילוב נראה תמוה, תנסו. מחכה לכם הפתעה.
שיהיה סוף שבוע רגוע
סיון


לספגטי:
500 גרם ספגטי
2 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוסות
גרד ומיץ מלימון אחד
2 קופסאות טונה (עדיף בשמן זית וצ׳ילי), מסוננות קלות
חבילה של פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
להגשה: יוגורט


לעבודה:
1. מרתיחים מים וכף מלח בסיר גדול. מבשלים את הפסטה לאל - דנטה לפי הוראות יצרן.
2. בינתיים שמים את השמן זית במחבת מעל להבה בינונית ומטגנים את השום והגרד לימון רק עד שמזהיב. מכבים את האש.
3. כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ומעבירים אותה למחבת, מדליקים את הלהבה ומערבבים עם הטונה, הפטרוזיליה ומיץ הלימון. ממליחים ומפלפלים.
4. מגישים חם עם יוגורט.



פורסם לפני שנה: סלט עוף תאילנדי
פורסם לפני שנתיים: דג ברוטב תמרינדי
פורסם לפני שלוש שנים: טירמיסוטירמיסו
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה