1 בספטמבר 2015

בצק מתוק

 בצק מתוק, מעולה לטארטים שנשלפים מהתבנית, הוא עשיר, עדין ומתפורר בקלות, יחסית לבצק הפריך שלנו.

לבצק המתוק:
2 וחצי כוסות קמח רגיל
1/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
220 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים (הצהובים)
4 כפות שמנת מתוקה


לעבודה:
1. הכי פשוט במעבד מזון אבל גם בידיים אפשרי לגמרי.
מניחים במעבד מזון את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה ובעזרת פולסים מערבבים עד שיש גושי חמאה בגדלים שונים כמו בתמונה מעל.
2. מוסיפים חלמונים ומערבבים בכמה פולסים ולבסוף את השמנת ומערבבים במינימום.



3. מעבירים לשולחן עבודה ומאגדים את הבצק בידיים לדיסקית ופורסים לשניים. הופכים את שני החצאים לשני דיסקים ועוטפים כל אחד בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה ועד יומיים.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה