2 בספטמבר 2015

צ׳יפסים אפויים של בטטה ופרמזן

מי יכול לעמוד בפני צ׳יפס? אבל לא כי הוא בדיאטה ויש לו אופי ברזל, אלא ממש, להגיד בקול - אני לא אוהב צ׳יפס! אין!
זו גירסה כל כך טעימה, בחיי! לא מטוגנת, לא מעצבנת ואפילו די בריאה, בכל זאת בטטה.
מה יש לנו פה? לפרוס כמה בטטות? קטן עליכם.
אני התנפלתי על הצלחת, טוב זה לא מפתיע. בטטה מתקתקה, קריספית ומלוחה מהפרמז׳אן. מי שבא לו לטבול באיזה יוגורט יצא תותח.
זהו חברים יקרים,
את המתכון ״השאלנו״ מהמסטארית מרתה סטיוארט,
תכרסמו בכייף, תחייכו הרבה,
אהבה גדולה,
רונה




לצ׳יפס בטטה: 
ניתן להכפיל את המתכון ויותר
3 בטטות בינוניות מקולפות או לא
2 כפות שמן זית
1/2 כוס פרמזן מגורר
כפית מלח
כפית פלפל גרוס


לעבודה:
1. מחממים את התנור ל200 מעלות טורבו. פורסים את הבטטות לצ׳יפסים די דקים. איך? כל בטטה לחצי לאורך ואז כל חצי לפרוסות וכל פרוסה לצ׳יפסים.
2. מערבבים בקערה את הבטטות, השמן, הפרמזן, המלח והפלפל.
3. מפזרים את הבטטות על תבניות מרופדות בנייר אפייה כך שלא יגעו אחד בשני. מכניסים לתנור החם לכ30 דקות  או עד ששחום ופריך כשבאמצע מערבבים ומסדרים שוב במרווחים על המגש.


4. מגישים חם מהתנור.



לינקים לתוספות נוספות שהתפרסמו בבלוג בעבר:
קליפות תפוחי אדמה במילוי גוואקמולה ושמנת חמוצה
סלט חם של קישואים קטנטנים ופריכים
כרובית צלוייה בויניגרט אסיאתי 


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה