25 במאי 2016

גלידת טחינה אלוהית עם פצפוצי שוקולד ומתכון בונוס לעוגיית צ׳וקלט צ׳יפס שוקו שוקו ענקית

זוכרים את הקיטורים האחרונים שלי על הנג׳סת של סיווקי בעניין איזו גלידה?
אז הגיע זמנה, ואני מצרפת התנצלות פומבית, כי גלידה כזו לא היתה וכנראה גם לא תהיה. גלידה שיש עליה קונסנזוס.
ראשית דבר היא טעימה באופן מיוחד, גלידת טחינה עם שבבי שוקולד עדינים שנמסים על הלשון בזכות השמן קוקוס שעורבב לתוכם.
אין ביצים, אין עינינים.
כן, צריך מכונת גלידה. לנו יש את תוסף הגלידה של קיטצ׳ן אייד. קערה חמודה ששומרים בפריזר עד רגע האמת ואז מתלבשת על הקיטשן אייד. חובה בכל בית. למי שאין.... שיתקדם.
אוכל משובח יש לכם בבלוג, עכשיו קיבלתם גם גלידה, תודו שהסתדרתם בחיים.
שבת מצויינת
אהבה גדולה
רונה
המתכון נלקח מהבלוג הנפלא: Apt 2 Baking Co



 לגלידה:
1 כוס טחינה גולמית (245 גרם)
1 כוס חלב, לא פחות מ 2%
2/3 כוס סוכר (135 גרם)
1/4 כפית מלח
1 כף תמצית וניל אמיתית
2 כוסות שמנת מתוקה (480 מ״ל)
לשוקולד:
75 גרם שוקולד מריר איכותי! תמיד איכותי!
1 כף שמן קוקוס


לעבודה:
1. בסיר מעל להבה בינונית נמוכה מערבבים את הטחינה, החלב, הסוכר והמלח. המטרה - להמיס את הסוכר בעדינות ותוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.
2. מוסיפים את הוניל ואת השמנת ומערבבים היטב. ממתינים שיתקרר ומכניסים למקרר. הבלילה חייבת להיכנס לקערת הגלידה כשהיא קרה!!!
3. מרכיבים את קערת הגלידה ומוזגים לתוכה את הבלילה הקרה. מפעילים על המהירות הנמוכה ביותר ל7 דקות. בינתיים ממיסים את השוקולד עם השמן קוקוס, בסיום השבע דקות מוזגים את השוקולד לתוך הקערה ומערבבים עוד כדקה. מעבירים לכלי פלסטיק עם מכסה ומכניסים למקפיא עד שמתייצב, שעה - שעתיים.







תקראו את המלצת היצרן לגבי הזמן שיקח לכם אם יש לכם מכונת גלידה אחרת.
לגבי השמנת, ככל שיש בה יותר שומן הגלידה תצא יותר עשירה.



אני הגשתי את הגלידה מעל עוגיית שוקולד ענקית, מתכון לעוגייה בהמשך...


לעוגיית צ׳וקלט צ׳יפס ענקית של דונה היי:
85 גר׳ חמאה מרוככת
1/2 כוס סוכר חום, במתכון המקורי 3/4 כוס
1/4 כוס סוכר לבן
1 ביצה
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס (150 גר׳) קמח רגיל
1/4 כפית אבקת סודה, במתכון המקורי 1/8 כפית
1/4 כוס אבקת קקאו משובחת!!!!
100 גרם פצפוצי שוקולד בטעמים לבחירתכם

לעבודה:
1. מחממים תנור ל160 מעלות. במעבד מזון מערבבים חמאה, סוכרים, ביצה, וניל, קמח, אבקת סודה וקקאו עד שהופך לבצק.


2. מניחים את הבצק על נייר אפייה ומתחילים להשטיח אותו לעיגול, לוקחים עוד נייר אפייה ומניחים מעל ואז זה הרבה יותר פשוט, אפשר להשתמש במערוך, העוגייה אמורה להיות בקוטר של 26 ס״מ. מסירים את הנייר העליון ומפזרים את פצפוצי השוקולד ודוחפים אותם פנימה. מעבירים לתבנית אפייה.



3. אופים כ15-20 דקות עד שיציב למגע. נותנים לעוגייה להתקרר קצת, מניחים במרכזה את הגלידה ומגישים למרכז השולחן.






Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


4 תגובות:

  1. איזה כייף פתרת לימאת התלבטות הקינוח למחר...
    לכמה מנות( כדורים בינוניים) יספיק?

    השבמחק
  2. היי
    כמו שהבטחתי לעצמי הכנתי , יצא מעולה
    תודה על מתכון מעולה.

    השבמחק
  3. היי
    עלה בדעתי אולי להחליף את החלב והסוכר בכוס חלב ממותק לשיפור המרקם, מה דעתך?

    השבמחק