18 במאי 2016

דג מטוגן ברוטב חמוץ, מתוק וגם קצת חריף

״ההיא״ סיון, כל שבת משגעת אותי עם הדיבוק לפרסם את הגלידה טחינה, ואני, רק אני דוחפת לדגים!
מלך הדגה (אדון לוקוס) כבר חיכה במקרר, כל שנותר היה לקלוע לטעם החמצמץ שדמיינתי, להכין אורז קוקוס ולהתקדם.
תכינו את המרכיבים יפה יפה אל מול עינכם הבורקות, והיו דרוכים לדג כל כך מצוין שלא תאמינו שאתם אלו שהכנתם אותו. אננס או מנגו מלוח ליד חובה!!! קצת סבלנות על הדרך והפסגה תראה קרובה מתמיד.
בהצלחה! פוסט שווה במיוחד!!!!
אה! לא בא לכם עצמות? לכו על ריבועי פילה, עם העור ברור.
שבוע הבא.... גלידה עלי!
שבת מצויינת
אהבה גדולה,
רונה


 לדג המטוגן:
3 בייבי לוקוס פרוסים לנתחים (סטייקים) או פילטים של כל דג לבן שתבחרו חתוכים לקוביות
1/2 כוס קמח אורז (לא היה לי, השתמשתי בקמח רגיל)
1/2 כוס קורנפלור
שמן לטיגון עמוק
להשרייה:
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מיץ לימון טרי
2 כפות רוטב דגים
3 שיני שום כתושות
פלפל צ׳ילי פרוס דק
1 כף סוכר
לרוטב: 
3 כפות שמן קנולה
1/2 כוס שאלוטס פרוסים דק
1/4 כוס שום פרוס דק
4 צ׳ילי יבש חתוך גס
1/2 צ׳ילי אדום טרי פרוס דק
1 ס״מ ג׳ינג׳ר פרוס דק
1 וחצי כפות סוכר דקלים (לי היה! אם אין אז דמררה)
2 כפות משחת תמרינדי
2 כפות חומץ יין אדום
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית רוטב דגים
1 כפית מלח
להגשה: 
מנגו או אננס פרוס למקלות בעובי ס״מ
מלח גס


לעבודה:
1. מערבבים את כל חומרי ההשרייה בסיר קטן מעל להבה בינונית ומביאים לרתיחה. כשהסוכר נמס מסירים מהאש, מצננים לטמפרטורת החדר ואז מוזגים מעל הדגים. משרים את הדגים בחוץ לשעה ומדי פעם הופכים את הדגים.
2. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מעל אש נמוכה - בינונית ומוסיפים את השאלוטס והשום ומערבבים עד שהשאלוטס נהיים שחומים אך לא שרופים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מערבבים כדקה ומעבירים למעבד מזון עד שהכל הופך למשחה פחות או יותר חלקה.



3. מערבבים בקערה את מקלות האננס עם קצת מלח גס מעל ומניחים בצד.
4. מטגנים את הדגים: מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, שהשמן יהיה בגובה כזה שיכסה את הדגים. בעוד השמן קר מטפטפים 2 טיפות מים. השמן יהיה מוכן לטיגון כשטיפות המים יפסיקו להתפצפץ. מערבבים את הקמחים ומעבירים לצלחת שטוחה, לוקחים את נתחי הדג אחד אחד ומצפים בקמח ומעבירים לשמן, כשהנתחים זהובים ויפים מעבירים לצלחת שעליה נייר סופג.


5. מעבירים את הרוטב שהכנו למחבת רחבה ומדליקים להבה נמוכה, מעבירים את הדגים המטוגנים ובעדינות עוטפים אותם ברוטב. כשהכל חם ודביק, מעבירים לצלחת הגשה ומניחים את האננס ליד.



פורסם לפני 4 שנים: פסטה עם שרימפס ביוגורט ושמן כמהין
פורסם לפני שלוש שנים: קבב דג לבן עמוס כל טוב ברוטב יוגורט
פורסם לפני שנתיים: סלט עוף תאילנדי
פורסם לפני שנה: סלמון בכבישה אסייאתית











Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה