29 ביוני 2016

סלט מנגו, שאלוטס וצ׳ילי עם דג קריספי

זו היתה עוד שבת כזו שהייתי צריכה להוריד לעצמי סטירה מצלצלת בשביל להאמין שככה טעים אני אוכלת.
עוד שבת (שמילמלתי בלב כמובן...) הסיווקי הזו נושקת לגאונות איכשהו.
אנחנו אכלנו אותה בגרסה המקורית שסיון הביאה מביקורה האחרון מאיזה חור נידח בתאילנד.  אם טיגון מאיים עליכם אז תצלו את הדג במקום.
אז ככה בשקט, בתוך לבבות אייסברג קטנטנים ופריכים, סלט מנגו ממוטט, אכלתי ואכלתי ואם לא הקינוח, שעליו אספר לכם בשבוע הבא, הייתי גם רזה היום.
מהפוסטים שחובה להכין
אל תהססו, אל תנג׳סו...
תכינו!
שבת טובה,
אהבה גדולה,
רונה


לסלט:
אפשר להכפיל ולהכפיל את המתכון
1 מנגו גדול חתוך לקוביות קטנות
2 שאלוטים קטנים קצוצים דק
1 דג לבן מפולט וחתוך לקוביות (אני השתמשתי בדניס)
1/2 כוס קמח
מלח ופלפל
שמן לטיגון עמוק
לבבות של חסה אייסברג או ערבית
כוסברה לקישוט
לרוטב:
1 וחצי כפות רוטב דגים (חובה!)
1 וחצי כפות סוכר דקלים (אם אין אז דמררה)
2 כפות מיץ לימון
1 שן שום כתושה
1-3 צ׳ילי אדומים פרוסים דק דק


לעבודה:
1. מתחילים ברוטב, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד. נותנים לסוכר להינמס ורק אז טועמים ומתקנים טעמים.
2. שמים שמן במחבת קטנה לגובה כזה שיכסה את הדג. שמים טיפת מים קרים בשמן הקר ומדליקים להבה גבוהה. כשהטיפה תסיים להתפצפץ השמן מוכן לטיגון.
3. בינתיים, מערבבים את הקמח עם ככפית מלח וככפית פלפל גרוס ומערבבים את הדג עם הקמח עד שמכוסה.






4. מסירים את עודפי הקמח מהדג, אפשר בעזרת מסננת ומכניסים לשמן החם. תלוי בגודל המחבת, אולי תצטרכו בכמה פעמים. לא לצופף את הדגים. כשבדגים זהובים להעביר לצלחת מרופדת בנייר מגבת.
5. מערבבים את המנגו, השאלוטס והרוטב. מעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את נתחי הדגים ואת עלי הכוסברה. מגישים לצד לבבות החסה ואוכלים מיד.



פורסם לפני 4 שנים: סשימי סלמון, ניו סטייל
פורסם לפני שלוש שנים: במיה צלוייה עם קוביות לימון
פורסם לפני שנתיים: צלי עוף עם ענבים וזיתים
פורסם לפני שנה: קריספ של משמשים ודובדבנים טריים




Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה