3 ביוני 2015

קריספ של משמשים ודובדבנים טריים


טוב, מה יש לי להגיד? הפרי האהוב עלי משמש עם בן דודו המקסים הדובדבן, שניהם באים לביקור קצר באותה תקופה כאן ועכשיו!
אני ישבתי עם כף הגשה, כפית זה לילדים, ואפילו לא היו לי יסורי מצפון.
פירות חמצמצים וחמימים, פירורי בצק קריספי מעל, לא יודעת מה הציפיות שלכם בחיים, לא יודעת מה אתם מדמינים כשאתם מביטים בתמונה, מבטיחה לכם שזה טעים לפחות כמו שזה נראה.
עבודה קלילה - זה אנחנו.
קינוח מרהיב בצבעים עזים - זה אנחנו.
שבת טובה,
אהבה גדולה,
רונה


לקריספ:
קילו משמשים, בערך 18
250 גרם דובדבנים
2 כפות קורנפלור
2 כפות סוכר חום
רבע כפית מלח
כפית תמצית וניל או גרעינים ממקל וניל
מיץ מחצי לימון
לשטרוייזל:
3/4 כוס קמח רגיל
3/4 כוס סוכר חום
110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות גדושות שיבולת שועל
3 כפות צנוברים בשלמותם או כל אגוז אחר קצוץ גס


לעבודה:
1. מכינים את השטרוייזל: בידיים: בקערה מערבבים את הקמח עם הסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת האצבעות מועכים אותן לתוך תערבות הקמח עד שיש פירורים. מוסיפים את השיבולת שועל ואת הצנוברים וממשיכים לערבב. מכניסים למקרר. גם אם יש גושים גדולים, אחרי הקירור יהיה קל לפורר אותם. במיקסר: חמאה קרה, קמח וסוכר לערבב עד פירורים בגדלים שונים, להעביר לקערה ולערבב עם השיבולת שועל והצנוברים ומעבירים לקירור.
2. חוצים את המשמשים ומגלענים את הדובדנים וחוצים אותם. מערבבים את הפירות עם הקורנפלור, הסוכר החום המלח, הוניל והלימון. מעבירים לכלי חסין אש.
3. מחממים תנור ל180 מעלות. כשהתנור חם, מפוררים את השטרוייזל מעל הפירות, לא חייבים להשתמש בכל השטרוייזל. אני מעדיפה שהפירות מציצים ולא מכוסים כולם בבצק. מכניסים לתנור החם ל30-40 דקות או עד שהשטרוייזל משחים והפירות מבעבעים.



פורסם לפני שנה: סלט חסות מפתיע
פורסם לםני שנתיים: קציצות עוף ברוטב לימון
פורסם לפני שלוש שנים: סופלה שוקולד אמיתי!



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה