28 במאי 2015

מן צזיקי טורקי כזה

אצלנו הבולגרים אוכלים הכל עם יוגורט. אני בעצמי הגעתי למימדים מכובדים כי לימדו אותי שיוגורט זה משהו שבא לצד בורקס תרד (יצירת אומנות של סבתא רוזה), וכך אכלתי הרבה יוגורט והרבה בורקס.
לא מכבר כיבדה המאסטרית אותי ועוד כמה מחברותיה בשיט מופלא באיי יוון.
בצוות שהיה על הסירונת היו חבר׳ה טורקים, ושם טעמנו בפעם הראשונה את הסלט הטורקי המדהים הזה, שליווה כל ארוחה... והיו המון המון ארוחות.
הצזיקי הזה מרענן כמו ברד קר ביום חמסין, הוא עשיר בירוקים טעימים שהופכים אותו למעדן!! נשבעת!!!
אין פשוט כזה
אין טעים כזה
אם בא לכם הרגע כמו בתמונה, אז ילא, לא לדחות סיפוקים.
שבת טובה
אהבה גדולה
רונה




לצזיקי:
חבילת ריג׳לע או רגילת גינה (סיים סיים...)
2 שיני שום כתושות
3 כוסות יוגורט (אני משתמשת ביוגורמה)

אפשר להוסיף נענע, שמיר, בצל ירוק, עירית, אורנגנו או כל צמח תבלין אחר שבא לכם
מלח אטלנטי
מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס להגשה


לעבודה:
מערבבים את היוגורט עם הריג׳לע ושאר הירוקים, השום והמלח. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים בקערת הגשה ומזליפים קצת שמן זית וזורים מעט פלפל גרוס.




Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה