8 ביוני 2015

צלי חזה בקר עם תפוחי אדמה בסיר אחד

נחישות והתמדה, מילה של ברזל, הבטחות והצהרות, כל אלו קשורים לסיון ולי בערבון מוגבל ונכון תמיד לאותו הרגע ממש.
אז הנה, צמחוניות אנחנו לא. יש השתדלות גדולה לגבי הבשר, אבל לעיתים (מאד רחוקות), אם נתח קטן ומשובח קופץ לנו לסיר, אנחנו מעלות הילוך.
חזה בקר, בישול ארוך ואיטי, נימוך בפה, מאד טעים. מאד מאד.
משרים, זורקים לתנור ונזכרים ממנו רק כשניחוחות אופפים את הבית והם, לא מבוששים לבוא.
אכלנו בידיים (עמכם הסליחוש), ליקקנו שפתיים וניגשנו לנוח שמחות ועליזות כפי שאתם מכירים אותנו.
אם אתם מעונינים במסלול הזה, אתם מוזמנים לעשות כמונו.
שבת מקסימה,
אהבה גדולה,
רונה


לצלי:
קילו וחצי חזה בקר עם רצועת שומן מעל
3 בצלים לבנים פרוסים גס לטבעות
תפוחי אדמה קטנטנים בשקית או פלחים גדולים של תפןחי אדמה כ700 גרם
בקבוק בירה לבנה
למרינדה:
5 כפות שמן זית
3 כפות חרדל
5 שיני שום כתושות
3 כפות מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
2 כפיות צ׳ילי יבש גרוס
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה

לעבודה:
1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומורחים על גוש הבשר. מכניסים למקרר ליום יומיים.
2.מחממים תנור ל120 מעלות, מסדרים את הבצל בתחתית סיר כבד. מניחים את הבשר מעל הבצל ומוזגים את בקבוק הבירה מעל. מכניסים את הסיר לתנור ללילה שלם או!!! בבוקר מחממים תנור ל170 מעלות ומכניסים את הסיר ל5-6 שעות עד שהבשר רך רך רך. שעה לפני, מוסיפים את תפוחי האדמה סביב הבשר ומכניסים לתנור לשעה האחרונה עד שמתרככים.
3. מוציאים את הסיר מהתנור. מעבירים את התנור למצב גריל ומכניסים את הסיר פתוח מתחת לגריל עד שמשחים וקריספי. לי לקח כ7 דקות. מגישים מיד.
מכיוון שאני רציתי תמונות יפות לצילומים, העברתי את הסיר, התפוחי אדמה, הרוטב עם הבצלים לתבנית גדולה. מעכתי עם מזלג את תפוחי האדמה ואת התבנית הכנסתי מתחת לגריל. הוצאתי ופיזרתי פטרוזיליה קצוצה.


קישורים לעוד מנות מנצחות של בשר שפורסמו כאן בעבר:
פילה בקר (התנצלות מראש על הצילומים... זה היה מזמן)
אנטריקוט על עצם מעל פלחי תפוחי אדמה
סינטה של עגלה מעל תפוחי אדמה מעוכים

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה