17 ביוני 2015

סלט פטוש

אבא היה אומר: בובה יפה של אבא (שזו אני כמובן), הקיץ הגיע צריך לאכול ירקות.
אז הנה ממושמעת שכמוני, גררתי את הסגנית שלי למטבחון והכנו לכם סלט פטוש עם קצת פחמימה שלא תייבבו, קצת גבינה והרבה אהבה.
סלט קייצי וקליל. מתובל בחמצמצות עדינה של לימון וסומק.
את הפיתות לערבב בסוף שיישארו קראנצ׳יות, לא לוותר על אורגנו טרי, לחייך הרבה ולהאמין שאבא ידע מה אמר!
שבת טובה מאד,
היו שמחים וקלילים
אהבה גדולה,
רונה


לסלט:
2 פיתות
4 כפות שמן זית
8-13 עגבניות, תלוי בגודל
8 מלפפונים
2 בצלים סגולים
חצי כוס עלי אורגנו
300 גרם גבינה בולגרית לבחירתכם
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון וחצי
מלח ופלפל גרוס
1/2 כפית סומק


לעבודה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. חוצים את הפיתות ל2 עיגולים וכל עיגול לחצי. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזליפים כ4 כפות שמן זית או מורחים עם מברשת את הפיתות בשמן. מכניסים לתנור עד שהפיתות מתייבשות בערך 10  דקות.


2. פורסים כל מלפפון ל2 לאורך ואז פורסים את שני החצאים יחד באלכסון לפרוסות די עבות. את העגבניות חוצים ל2 ואז ל8 פלחים. את הבצלים חוצים ל2 ואז כל חצי לפרוסות דקות. את הפיתות שוברים לשברים גדולים.
3. להרכבת הסלט מערבבים את המלפפונים, העגבניות והבצל. מוסיפים את שברי הפיתות ואת עלי האורגנו. מוסיפים את הגבינה בחתיכות גסות. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, ממליחים ומפלפלים ובסוף מפזרים את הסומק. טועמים ומתקנים תיבול ומעבירים לצלחת הגשה.


פורסם לפני שנה: צלי עוף עם ענבים וזיתים
פורסם לפני שנתיים: במיה צלוייה עם קוביות לימון
פורסם לפני שלוש שנים: ג׳אלט שזיף




Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה