12 ביוני 2014

צלי עוף עם ענבים וזיתים

היתרון היחידי שיש לקיץ מנקודת המבט שלי, אלו פירות הקיץ. עוף כבר קיבלתם מאיתנו בהמון גרסאות, הנה משהו מאד מיוחד, קל וטעים טעים.
הענבים עכשיו בשיאם. קשים, מתוקים מדבש וללא גרעינים. כאלו, שהיכן שלא תניחו אותם, ישתלבו מצויין.
אז נתחי עוף עם ענבים וזיתים. הרוטב מחבר את כל המרכיבים למנה גדושת טעמים בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. תחתכו ירק או שניים, תבשלו אורז - או שלא, תחייכו חיוך גדול ואלוהים לצדכם.
שבת שלום חברים יקרים,
אהבה גדולה,
רונה


לצלי עוף:
ק"ג פחות או יותר של חלקי עוף שאוהבים
מלח
פלפל
2 כפות שמן
כוס ענבים סגולים ללא גרעינים
1/2כוס זיתי קלמטה מגולענים
1 כוס יין לבן לבש
1 כוס ציר עוף או מים


לעבודה:
1. מחממים תנור ל230 מעלות. ממליחים ומפלפלים את חלקי העוף. מחממים את השמן בסיר רחב מעל להבה גבוהה ומוסיפים את חלקי העוף, לא מצופפים, תצטרכו בפעמיים. לא הופכים את העוף עד שהוא משתחרר לבד מתחתית הסיר ואז הוא שחום ויפה. צולים אותו מכל הצדדים, מעבירים לצלחת ומכניסים את חלקי העוף הנוספים.
2. מחזירים את כל חלקי העוף לסיר. סוגרים להבה. ומפזרים את הענבים והזיתים. מכניסים לתנור החם לחצי שעה.



3. מוציאים מהתנור ומרוקנים את חלקי העוף, הענבים והזיתים לצלחת. מכניסים לסיר את הציר ואת היין ומביאים לרתיחה על להבה גדולה, מערבבים עם כף עץ ומגרדים בעזרתה את תחתית הסיר עד שמצטמצם בחצי. מכניסים את חלקי העוף, הענבים והזיתים חזרה לסיר ומחממים לפני ההגשה.



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1: