30 במאי 2014

גבינת חלומי עטופה בעלי גפן וצלוייה בתנור

המנה הזו היא מאד מיוחדת, האוזו שם בתמונה לא סתם שם, אני הנחתי אותו בדיוק בדיוק שם. אני גם שתיתי ממנו, עשיתי לחיים  - עם עצמי.
מה היה לנו פה? עלי גפן, קנויים גם טוב. חלומי קנויה, יש. ושלושה תבלינים שנבחרו בקפידה, תבלינים, שלא כמו כולנו, מפרגנים אחד לשני וזה מה שהופך אותנו הסועדים לצוהלים.
המרקמים במנה זו נעים על הסקאלה של חמים, נמס וקריספי. רק מלכתוב את המילים הללו נפתח לי התאבון. מנה ראשונה לערב החג שמכינים בנחת וצולים בתנור ברגע האחרון.
חברים אהובים, ממליצה בחום.
ושוב, חג שמח,
רונה
ושוב תודה לדונה היי על המתכון ועל ההשראה.


לגבינת חלומי עטופה בעלי גפן:
7 עלי גפן טריים וחלוטים או כבושים ושטופים.
200 גרם גבינת חלומי
1 שן שום פרוסה דק
עלי אורגנו טריים
פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
פלחי לימון להגשה


לעבודה:
1. מוודאים שהעלים יבשים. פורסים את גוש הגבינה לשבע פרוסות. מניחים כל פרוסה במרכזו של עלה, מניחים על הגבינה פרוסת שום, וכמה עלי אורגנו, מפזרים פלפל שחור ומזליפים כמה טיפות מהשמן זית. עוטפים את הגבינה בעלה ומניחים על תבנית אפייה.


2. בשלב זה אפשר להכניס לקירור עד לשעת ההגשה. לפני ההגשה מחממים תנור ל200 מעלות ומכניסים את התבנית ל10 דקות עד שהעלים מתייבשים ונהיים פריכים. מגישים עם פלחי הלימון.


 פרסומים נוספים למנה ראשונה לשבועות:
ריקוטה באפלו צלוייה עם צ'ילי - מנה מפתיעה בטעמיה ובפשטותה.
בוראטה, מוצרלה עשירה במיוחד- הצעת הגשה.
למנות עקריות מבוססות על דגים היכנסו מצד ימין של הבלוג לסעיף הדגים.

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה