21 במאי 2014

עוגת גבינה מימי "קרם פרש"

עוגת גבינה וקינוחים צחורים זה המגרש שלי, ובתור שחקנית מפתח, אני אספר לכם סיפורון.
כש"קרם פרש" נפתחה בשנת 2000, בניצוחה המופתי של סיון המוכשרת, אפינו עוגות, טעמנו טעימות, וכשהגענו לאלף מתכוני עוגת הגבינה שהיו באמתחתה, היא הטילה עליי את משימת בחירת העוגה המושלמת.
אז הנה לפניכם המתכון, אחטא לאמת אם אומר שהוא קל, כי הוא לא, אבל אם אתם אוהבים אתגרים, לא תצטערו.
עוגה שכולה גבינה (רזה אם זה מעניין אותכם), הבלילה תיקח לכם דקה, כל השאר מצריך ריכוז. יכולה לעודד אתכם , שאם מופרעת ריכוז כמוני הצליחה, אין שום סיבה שאתם תיכשלו.
העוגה יושבת על בצק דקיק וטעים, והוא גם מחבק אותה, כך שכל ביס שווה אלף מילים.
שיהיה חג שמח...
תילבשו לבן, תיבחרו לחייך
אהבה גדולה
רונה
ואם אין לכם כוח להכין ורוצים שרונה תפנק אתכם בעוגה בדדיוק כזו תתקשר אליה  054-790-2545




לעוגת גבינה:
לבצק:
240 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
2 ביצים
2 + 1/3 כוסות קמח
למילוי:
800 גרם גבינה לבנה 5% (השתמשתי בסימפוניה)
3 ביצים
1 כף וניל
1 כוס סוכר
1/2 גביע שמנת חמוצה
1/4 כוס קמח
לציפוי:
1 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר


לעבודה:
1. מכניסים את החמאה והסוכר לקערת המערבל ובעזרת וו הגיטרה מרככים ומערבבים כ5 דקות, כשמידי פעם מורידים מהדפנות את החמאה. מוסיפים את הביצים אחת אחת, מערבבים היטב בין ביצה לביצה ומורידים מהדפנות. בשלב זה הבלילה תיראה שבורה לחלוטין, זה בסדר. מוסיפים את הקמח ומערבבים טוב.
2. מניחים כ1/4 מכמות הבצק על תחתית של תבנית קפיצית (קוטר 24) ומורחים בעזרת האצבעות כך שיכסה את כל התחתית בשכבה אחידה, גובה הבצק צריך להיות כגובה הדופן של התחתית (די דק). אם יש צורך מוסיפים עוד בצק ואם יש צורך מסירים ממנו. מכניסים את התחתית להקפאה לכ1/4 שעה או עד שקפוא לחלוטין! מחממים תנור ל160 מעלות.


3. מכניסים את התחתית לתנור לכרבע שעה, עד שמזהיבה קלות. מוציאים ומקררים. מחברים את הדפנות לתחתית. לוקחים חופנים קטנים מהבצק ושוב בעזרת האצבעות מורחים את הבצק מהתחתית ועד החלק העליון של השוליים. מכניסים למקפיא (לא אופים!). יישאר עודף של בצק, אני משתמשת בו לכיסוי תחתית של אינגליש ומקפיאה ובהזדמנות מכינה עוד מילוי לעוגה.
4. מחממים תנור ל220 מעלות. בקערת מערבל מערבבים את הגבינה והביצים, הסוכר, הוניל והשמנת החמוצה. מערבבים עד שחלק (זה בסדר אם יישארו גושים קטנים, הם ייעלמו באפייה). מעבירים את הבלילה לתוך התבנית המוכנה. מכניסים לתנור לכ10 דקות ומיד בלי לפתוח את דלת התנור מורידים לטמפרטורה של 120 מעלות לכ30-40 דקות. העוגה מוכנה כשהיא יבשה בחלקה העליון ומעט רוטטת במרכז.


5. ממתינים שהעוגה תתקרר, אפשר במקרר אפילו יום ואפשר בשלב זה לעטוף טוב טוב בניילון נצמד ולהקפיא.
בינתיים מערבבים את השמנת החמוצה והסוכר ומניחים במקרר (הסוכר ימס לתוך השמנת). מחממים תנור ל100 מעלות.
6. כשהעוגה קרה מכסים אותה בתערובת השמנת החמוצה, מכסים רק את המילוי ומשאירים את שולי הבצק חשופים. מכניסים לתנור לכ7 דקות. מוציאים את העוגה ומקררים טוב טוב.
7. מעבירים מרית מתכת קטנה או סכין בין שולי התבנית לעוגה. דואגים להצמיד את המרית/סכין לדפנות התבנית בכדי לא לפצוע את הבצק ומסירים את הדפנות. מגישים קר.



קינוחים "לבנים" נוספים לחג: 
קרם קרמל, כזה מושלם!
רולדת לימון במילוי ריקוטה ופטל, כמו פעם!
גלילות, קנויות ממולאות. קלי קלות וטעים למות!
אננס ממולא בגלידת וניל ופסיפלורה - פשטות מושלמת!




Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 comments:

  1. נראית מעולה....
    אפשר בבקשה לעדכן מהו גודל התבנית?
    כמו כן, האם אפשר להשתמש בגבינת טוב טעם?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. התבנית 24 ס״מ ולא ניסיתי עם טוב טעם אבל עם סימפוניה 5% עובד מעולה.

      מחק