25 ביוני 2015

פאי נקטרינות


הפוסט הזה כולו נחמה. כמה קינוחים אתם מכירים שלאכול אותם יותר קשה מלהכין אותם? אה?
אנחנו בחרנו נקטרינות, אבל שיהיה ברור שאם זנחתם במקרר איזה אפרסק, משמשון או שזיפון הם רק יוסיפו לחגיגה.
בצק שתי שניות, טיפול בזק לפירות, אוכלים חמים, אוכלים קריר, תבחרו ככה או אחרת, מבטיחה לכם שתתמוגגו.
שבת נעימה וטובה
אהבה גדולה,
רונה


לפאי נקטרינות:
בצק פריך מתכון כאן בלינק
8 נקטרינות צהובות או שילוב של לבן וצהוב פרוסות לפלחים
1/2 כוס סוכר
2 כפות שטוחות קורנפלור
2 כפיות תמצית וניל
מיץ מחצי לימון גדול
1/2 כוס קמח שקדים
ביצה טרופה עם כף מים (להברשת הבצק)


לעבודה:
1. מכינים את הבצק הפריך המושלם לפי ההוראות בלינק ומכניסים לקירור לשעה.
2. בינתיים בקערה גדולה מערבבים את הנקטרינות עם הסוכר, הקורנפלור, הוניל והמיץ לימון. מניחים בצד.


3.לאחר שעה, מחממים תנור ל200 מעלות. מפזרים את הקמח שקדים על תחתית של תבנית שטוחה ומעל מפזרים את הנקטרינות ומעליהם מוזגים בעזרת כף את הנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה. מניחים בצד.
4. מקמחים קלות משטח עבודה ופותחים 2/3 מהבצק כך שיתאים בגודלו לתבנית. מניחים את הבצק מעל הנקטרינות, את השוליים מקפלים פנימה (אם גדולים מדי אז גוזרים, צריך שרק ממש טיפונת יתקפל). מועכים בעזרת מזלג את השוליים.


5. מברישים את הבצק בביצה, חותכים 3 פתחי איורור ומכניסים מיד! לתנור לכ30-40 דקות עד שהבצק מתייבש ומזהיב.



 לינקים לטארטים עם פירות:
טארט נקטרינות הפוך
טארט שזיפים בקלי קלות
ג׳אלט שזיף
פאי תפוח


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה