5 בדצמבר 2012

סופגניות ריקוטה של גייל גאנד

אני יודעת שאין צורך במילים... סופגניות מבצק ריקוטה ממולאות בנוטלה או מגולגלות בסוכר קינמון זה מתכון שאתם תזנקו מהמקום ותכינו עם או בלי ההמלצה שלי. אלו סופגניות קטנות ומהממות, ללא שמרים וללא זמן המתנה לבצק שיתפח, לא תספיקו להוציא מהשמן והן יחטפו עוד לפני "מעוז צור...".
המתכון הזה הופיע לפני שנה, כשהבלוג נולד! עברה לה שנה יצירתית, טעימה, מאתגרת עם תגובות ומחמאות ממכם הקוראים המקסימים. מרגש להציץ לאחור ולראות איך הכל החל אט אט והפך לבלוג צבעוני ומיוחד וקרוב לליבי.
תודה לכולכם על הפירגון כל שבוע מחדש, זה ללא ספק המנוע לכל החוויה הזו, ולאלו שבדרך...
חג שמח ונעים לכולנו
באהבה גדולה
סיון ורונה


לכ25 סופגניות קטנות
לבלילה:
3 ביצים גדולות
1/4 כוס סוכר
250 גרם ריקוטה
1 ורבע כוסות קמח תופח
1 כפית תמצית וניל, איכותית!!!
שמן לטיגון עמוק

לסוכר קינמון:
1/3 כוס סוכר
1 כפית קינמון
מערבבים,נו מה?

למילוי נוטלה:
נוטלה ושקית זילוף עם צנתר קטן 
אבקת סוכר לקישוט 



ולעבודה:
1. בקערה מערבבים היטב את הריקוטה, הביצים, הסוכר ותמצית הוניל. מוסיפים את הקמח לתערבות הנוזלית ומערבבים.
2. חשוב מאד לתת לבלילה מנוחה של לפחות רבע שעה. אם רק רבע שעה אז אפשר להשאיר בחוץ. אם יותר לכסות בניילון נצמד ולהכניס לקירור.
3. מחממים את השמן בסיר רחב. לא לשכוח להתיז טיפות ספורות של מים כשהשמן קר. כשהטיפות יסיימו להתפצפץ השמן מוכן לטיגון.
4. יוצקים בעזרת כפית מהבלילה לתוך השמן הרותח, הופכים את הסופגניות לאחר הזהבה לצידם השני.
5. מפזרים את סוכר הקינמון על צלחת שטוחה ומגלגלים את הסופגניות עד כיסוי.
זהירות, ממכר ! ! !

מצופות בסוכר קינמון

ממולאות בנוטלה

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


16 תגובות:

  1. בהצלחה! נראה נפלא (לא רק המתכון, גם הבלוג)
    עדי (הקופירייטרית, חברה של עדי)

    השבמחק
  2. שלום סיון קוראים לי חנה, מאז שפתחת את הבלוג אני מסתכלת וצופה בו ואני משתדלת להכין את המטעמים. אתמול הכנתי ל3 ילדי את הסופגניות הטעימות האלה.. ואני רוצה להגיד לך שבזכות המתכון שלך הם התעלפו מרוב שזה היה טעים. תודה רבה

    השבמחק
  3. נראה נפלא, וקל להפליא, מהי כמות הסופגניות המתקבלת?

    השבמחק
  4. איך לא ספרתי? נדמה לי שבערך 12-15.
    אפשר גם להכפיל ולשלש את המתכון.
    תודה וחג שמח.

    השבמחק
  5. אמש הכנתי את הסופגניות האלו שוב, קבל תיקון יצאו 25 סופגניות קטנות וטעימות להפליא. אתמול ויתרתי על סוכר הקנמון והגשתי אותן מעל רוטב שוקולד.

    השבמחק
  6. יצאו לי סופגניות מושלמות! לא נשאר פירור. כמה את חזקה.

    השבמחק
  7. סליחה על שאלה אדיוטית אבל אני איטית במטבח. רשמת לשים עם כף בשמן ובתמונה הן נראות עגולות מושלמות. אז איך?

    השבמחק
  8. ממש לא שאלה אדיוטית. אני לוקחת בלילה בכף אחת ובכף ניה מורידה אותה לשמן, למרות שנראה שזה לא יצא מושלם, הסופגניה מתנפחת קצת בשמן ומקבלת צורה עגולה.

    השבמחק
  9. שלום סיון
    כל פעם שאני מכינה סופגניות הן נראות מדהימות מבחוץ אך מבפנים הן לא אפויות מספיק ונשאר בצק רטוב, למה זה יוצא לי ככה? מאוד רוצה להכין אותן היום אך מפחדת שוב לפשל...
    אנא עזרתך

    שרית

    השבמחק
    תשובות
    1. הסופגניות האלו הן ככ קטנות שאין ככ סיכוי שלא יהיו מוכנות. תעקבי אחרי ההוראות שלי לחימום השמן ואם בסיבוב טיגון השני של הסופגניות הן משחימות מהר מדי יש צורך להנמיך את האש. אבל שוב אלו סופגניות קטנות ורוב הסיכויים שזה לא יקרה לך. חג שמח!!!

      מחק
  10. עשיתי אותן היום והן מעולות. תודה!

    נורית

    השבמחק