26 בינואר 2012

שטרודל תפוחי עץ, הדבר האמיתי!


רונה, חברתי הטובה ושותפתי לשעבר לקונדיטוריה מכינה את השטרודלים הכי שווים.
הזמנתי את רונה למטבח שלי ועקבתי בדריכות אחר כל צעד שלה בזמן שהכינה את השטרודלים הנפלאים והמתכון לפניכם.
המלאכה אכן מרובה, אבל אין בה צורך של ממש כיוון שרונה מכינה את השטרודלים, מקפיאה אותם ומוכרת לכם אותם, כדי שתאפו אותם בביתכם. כך אתם יכולים בכל רגע למלא את ביתכם בריח משכר ומנחם של תפוחים בקרמל עטופים בבצק חמאתי ולהגיש חם ופריך עם כדור גלידה או קצת קצפת.
רונה @ 054-790-2545

מתכון ל2 שטרודלים

למלית התפוחים:
2 ק"ג תפוחים גרנד סמית (10 גדולים), קלופים וחתוכים לקוביות של כ2 ס"מ.
מיץ מחצי לימון
2 כפיות קינמון
חצי כוס סוכר
2 כפות סוכר חום
20 גרם חמאה

לעבודה:
1. במחבת כבדה על אש גבוהה ממיסים חמאה ומוסיפים כחצי מכמות התפוחים. נותנים לתפוחים להתקרמל, אז לא מערבבים בהתחלה. כשהתפוחים משחימים מוסיפים חצי מכמות הנוזלים שבקערה ואת כף הסוכר החום ומערבבים. כשהתפוחים יפים ומקורמלים מעבירים למגש לקירור.
2. ושוב עם המחצית השניה של התפוחים... חמאה ותפוחים, מעבירים למגש.



לבצק עלים לשטרודל:
150 גר קמח רגיל (כוס + כף)
1 כף+ 2 כפיות שמן רגיל
1 כף + 2 כפיות חומץ רגיל
 בין רבע לחצי כוס מים קרים, עד שהבצק נפרד מהשולי המקסר ומתקבל כדור חלק.
קורט מלח
100 גרם חמאה רכה

לעבודה:
1. מוודאים שהוצאנו את החמאה והיא עומדת בחוץ ומתרככת, לא נמסה.
2. לקערת המערבל עם וו הלישה מכניסים את הקמח, השמן, החומץ והמלח,  לשים כ5 דקות עד שהבצק נהפך לכדור ולא נצמד לדפנות הקערה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לחצי שעה.



3. מוציאים הבצק מקירור וחוצים אותו לשניים. מרדדים כל חצי לריבוע דק בערך בגודל 25 על 25.


4. מורחים על ריבוע אחד חצי מכמות החמאה (50 גרם) ומכסים בריבוע השני. (את החמאה מורחים על כל הריבוע).
5. מעבירים מערוך לאורך ולרוחב להידוק החלקים.


6. מורחים על חציו התחתון של הבצק שליש מכמות החמאה שנותרה ומקפלים לשניים. (את חציו העליון של הבצק מקפלים על חציו התחתון שמרוח בחמאה).


7.מהדקים עם המערוך לאורך ולרוחב. כעת הבצק שלנו מלבני ומונח לרוחב כך שצידו הרחב פונה אלינו.

8. מוריחם חצי מהחמאה שנותרה על שלישו הימני של הבצק ומקפלים אותו שמאלה לכיסוי החמאה, מורחים על הקיפול את שארית החמאה ומכסים (צד שמאל על ימין). הכל בתמונות!


9. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעה. אוף......


לשטרודל:
בצק עלים לשטרודל
מלית התפוחים
חופן אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
חופן צימוקים (לא חובה)
ביצה
קצת סוכר
אבקת סוכר להגשה

להרכבה:
1. חוצים את הבצק ל2 ומרדדים כל חלק למלבן, בערך 30 על 20. החלק הרחב לפנינו.

2. במרכז המלבן מפזרים כ2 כפות מהצימוקים ומהאגוזים ומניחים כמחצית מכמות התפוחים ומעליהם שוב אותה כמות של אגוזים וצימוקים.
3. מקפלים את החלק התחתון של הבצק מעל התפוחים וגם את העליון. צובטים את הקצוות ומקפלים מתחת לשטרודל.
4. ושוב אותו הדבר עם חציו השני של הבצק.


5. מניחים על מגש ועוטפים בניילון נצמד ומקפיאים.
6. מחממים תנור ל200 מעלות. מוציאים השטרודל מהמקפיא (אין צורך ורצוי לא להפשיר)  מורחים ביצה ומפזרים סוכר ומכניסים לתנור החם ל30 דקות.
7. כשהשטרודל מתקרר קצת, מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.

הכי כייף זה להכין מראש את השטרודלים עד סעיף 5 ולהקפיא. ככה אף פעם לא יתפסו אתכם בלי עוגה חמה וטרייה ישר מהתנור. מעולה לפולניות!



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1:

  1. ירא אני גם רוצה שיהיה לע במקפיא.... רונה . בואי

    השבמחק