14 במאי 2012

כנפיים בתיבול ויטנאמי. מתכון קריספי במיוחד.



אח... כנפיים כנפיים... זה באמת מאכל שאפשר לעוף איתו לאין סוף גירסאות, שרובן, אם להודות לאמת, לא רעות בכלל.
אתם זוכרים את המרק פירות ים התאילנדי, בו סיפרתי על מסעדה ויטנאמית בברלין? יופי! אז הויטנאמים כנראה אלופים בצרופים מאד מדוייקים של מרכיבים, שרובם בסופו של דבר נשארים לנו בפה, ולא משנה מה הם עברו בדרך.
אני הייתי כשהמתכון הזה עלה על הלהבות, והלב שלי מדבר אליכם, המתכון הזה מיוחד מאד. הקרמל, שהוא לא עוד "מתוק", יש בו תכונות מדהימות. הוא נצמד לכנף ונותן בסוף בונוס של טעם קצת מעושן. הג'ינג'ר, רוטב הדגים (שאין להיבהל מהריח שלו כשהוא מתחמם), השאלוט והכוסברה, גורמים לכל העסק הזה להפוך מ"מפגש חברים" למסיבה אמיתית.
סיון חברתי היקרה, השתמשה במתכון של השף הניו יורקי ז'אן ג'ורג', מנסה בדרך כלל להתחשב ולפרסם מתכונים קלים קלים (או כמו שהיא מכנה אותם "פשוט פשוט"), אך הפעם, המאמץ הקטן של הכנת הקרמל שווה במיוחד.
עופו למטבח ותכינו.
לא לפחד מקרמל ולקנות הרבה כנפיים. כלום לא יישאר... מבטיחה!
בתאבון חברים מקסימים שכמותכם.



לכנפיים:
1 ק"ג כנפי עוף
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס + 2 כפות רוטב דגים
2 שיני שום פרוסות
4 שאלוטים פרוסים (השתמשתי בבצל כי לא היה לי...)
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר פרוס לג'ולינים (גפרורים)
2 כפיות פלפל שחור גרוס
להגשה:
כוסברה קצוצה


לעבודה:
1. לחמם תנור ל220 מעלות.
2. במחבת רחבה, שתוכל להכיל את הכנפיים וגם להיכנס לתנור,
 מניחים את הסוכר מעל להבה בינונית ונותנים לסוכר להתקרמל, 
אין צורך לערבב עד שאזור מסוים במחבת מתחיל להשחים,
ואז בערת כף עץ לערבב הסוכר ותוך דקות ספורות כל הסוכר ישחים.
כשצבעו חום כהה ויפה להוריד את המחבת מהאש.
3 . להוסיף בזהירות את רוטב הדגים (הקרמל עלול להשפריץ, לכן בזהירות!) ולערבב.
4. להחזיר את המחבת לאש ולהוסיף את השאלוטים והשום, לערבב עד שמתרככים.
5. להוסיף את כנפי העוף ולערבב כך שיצופו בקרמל, להוסיף את הג'ינג'ר והפלפל השחור ולהמשיך לבשל כ4 דקות.
6. לכסות את המחבת במכסה או כמוני בנייר כסף ולהכניס
לתנור לרבע שעה.
להוציא ולהפוך את הכנפיים ולהכניס שוב לעוד רבע שעה.
7. להוציא מהתנור ולפזר כוסברה.
אצלי אכלו ישר מהמחבת. כל כך טעים.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


4 תגובות:

  1. מתה על כנפיים ואלו נראות סוף הדרך...

    השבמחק
  2. הי סיון,

    המתכון נראה מהמם!

    שאלה לי: היכן את קונה כנפיים כל כך יפות ונקיות מנוצות?

    תודה,
    תמר

    השבמחק
    תשובות
    1. הי תמר, קונה אותן ב"דלישס" בנאות אפקה בתל אביב. נקיות נקיות!

      מחק
  3. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק