17 במאי 2012

עוגת פירות צלויים. פשוט פשוט.



כשפירות כמו אפרסק, שזיף או משמש מתחילים לקפוץ לתוך עוגות זה עושה אותי מאד שמחה.
העוגה הזו עוד יותר שווה כיוון שהיא הזמינה יוגורט לחגיגה, וזו כבר מחווה שרק מביני עניין
(בדיוק כמוכם הקוראים), לא יוותרו עליה.
עכשיו שימו לב... עוגות שמקבלות חמאה, בד"כ, בשלב זה או אחר צריכות לעבור את נחת זרועו של
המיקסר... פה באופן מפתיע זה לא קורה בשום שלב ולכן כל העסק הזה זריז.
בשבת האחרונה, בצעד חריג, לא הייתי כשהעוגה הזו יצאה מהתנור (אני בעד כנות), אבל האנשים שלי
היו בזירה ומספרים סיפורים מחממי לב.
המתכון מתוך הספר של ביל גראנגר, ואפשר כמובן להחליף נקטרינה בכל פרי שהצלייה המוקדמת לא "תחסל" אותו.
שתהיה לכולכם שבת מקסימה, תאפו עוגה, תפנקו מסביבכם ואל תשכחו להיות שמחים.
סופ"ש נעים!

לעוגה:

מעט חמאה לשימון התבנית
1/2 כוס + 3 כפות סוכר
1 כפית קורנפלור
600 גר' נקטרינות (4 גדולות) חתוכות ל6 פלחים כל אחת
1 1/4 כוסות קמח תפוח
1 ביצה
125 מ"ל (1/2 כוס) חלב
125 גר' חמאה מומסת ומקוררת
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון
יוגורט להגשה


לעבודה:
1. מחממים תנור לגריל (או חום עליון 200 מעלות). לשמן את התבנית.
2. בכלי שיכיל את העוגה (כליטר נפח) מערבבים את הפרי עם 3 כפות סוכר והקורנפלור ומכניסים לתנור לכ5 דקות עד שהפרי משחרר קצת נוזלים ומקבל טיפונת צבע (זה מוסיף לטעם).
3. בינתיים, מערבבים את הקמח, הסוכר וגרידת הלימון בקערה, ובקערה נפרדת טורפים את הביצה, החלב והחמאה.
מוסיפים את תערובת הביצה לקמח ומערבבים עד שחלק.
4. מוציאים את התבנית מהתנור, מעבירים תנור למצב אפייה ולחום של 180 מעלות.


5. מוזגים את הבלילה מעל הפרי (למרות שנראה שהבלילה לא מספקת, בסוף היא תופחת ומכסה יפה את הפירות) ומחזירים לתנור לכחצי שעה.
6. מגישים עם יוגורט. מעדן!


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


6 תגובות:

  1. העוגה טעימה הטקטס משובח והבלוג הזה משמין. ונורא טעים

    השבמחק
  2. היי איך יוצרים קשר עם כותבת הבלוג?

    השבמחק