28 במאי 2012

ליקר וישניאק

הוישניאק הזה היה הפתעה מאד מקסימה באותה ארוחת צהריים אצל פרידה, חמתה של סיון.
אני לא זוכרת מה אכלנו, אבל אני בהחלט זוכרת את הכוסות האלגנטיות, כוסות קריסטל
מתוקות ובתוכן משקה מאד מיוחד. ליקר עשוי מדובדבני וישניאק בתהליך הכנה של שנה
תמימה, זמן שבהחלט שווה לחכות אותו ולהנות מטעם מרוכז, חמצמץ, מתקתק ובהחלט אחר.
מתי בפעם האחרונה הכנתם ליקר? ועוד משובח? ובדקה?
לחיים בעלי תושיה שכמותכם!


לליקר:
1 ק"ג דובדבנים מזן וישניאק (שנמצאים דקה וחצי בעונה וזה ע...כשיו)
1/2 ק"ג סוכר לבן
300 מ"ל ספירט באחוז גבוה 90% אפשר גם וודקה אבל אז להוסיף יותר


לעבודה:
1. תולשים את הגבעולים ושוטפים היטב את הוישניאק.
2. ממלאים צינצנת זכוכית בעלת מכסה שאוטם היטב בוישניאק ובסוכר לסירוגין. סוגרים את הצינצנת ונותנים לה לעמוד במטבח עד שכל הסוכר נמס. לוקח זמן. סבלנות.
3. מוסיפים את האלכוהול וסוגרים את הצינצנת לחצי שנה (שמים תזכורת באיי פון).
4. לאחר חצי שנה מוציאים את הדובדבנים ושומרים אותם בקרור (הם מעולים!!! אפשר ורצוי להוציא את הגרעינים ולהשתמש בהם לעוגת דובדבנים שלי). סוגרים את הצינצנת לעוד חצי שנה...
5.עכשיו, כשעברה שנה, אפשר להתחיל ולהנות ממשקה מעולה שישמר לעוד הרבה זמן.


לחיים!!!



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1: