31 במאי 2012

טארט מישמיש ופיסטוק



תגידו חברים יפים וטובים... אתם זוכרים שסיפרתי לכם כמה משמח אותי כשפרי קופץ לו לתוך עוגה? ובכן הכי מעלה לי את הדופק כשהמשמש עושה את זה. אני אישית משוגעת עליו, כתום, בשרני, חמוץ מתוק, אחד הפירות היותר שווים שיש, שמבקרים אותנו לזמן קצר מדי לטעמי.
העוגה הזו היא מדהימה מכל נקודת מבט אפשרית. ויזואלית  היא מושלמת, הפרי לא עמוס בנוזלים, טעמו אינו משתלט על חבריו, ולכן אין שום בעיה למרוח קצת ריבה. באמת שזה רק עושה טוב ומוסיף נינוחות ממש לברי המזל שהטארט הזה נופל להם בפה.
אין מה לשכנע אתכם בקלות הלא תאמן שבהכנה של היופי הזה...
אני מדברת אליכם מהלב שלי, להכין את הפוסט הזה לקנות בצק עלים שווה, כזה שעשוי מחמאה !!!
סוף שבוע טוב ושמח מאד לכולכם....
רונה


לטארט: 
הכמויות הן לתבנית בגודל 30 על 40 ס"מ, אפשר כמובן להשתמש בכל תבנית ולשנות את הכמויות בהתאם.


בצק עלים, אני משתמשת בקנוי על בסיס חמאה
מישמישים טריים, כ17 קטנים חצויים ל2 וכל חצי ל4 (כל מישמיש ל8 פרוסות)
2 חופנים של פיסטוקים קלויים קלות על מחבת, רובם קצוצים דק וחלקם גס
חצי כוס ריבה, אני השתמשתי בריבה של תפוזים סיניים שהכנתי בחורף


לעבודה:
1. מניחים נייר אפייה על התבנית ומעל מניחים את בצק העלים (אפשר לחתוך ולהתאים בגודל, ראו תמונה מעל). מורחים שכבה דקה של ריבה ובעזרת מזלג מחוררים את הבצק. מפזרים את הפיסטוקים שקצצתם דק.
2. מסדרים יפה יפה את המישמישים בצפיפות על גבי הבצק ומכניסים להקפאה (אם אין מקום אז במקרר, הנקודה היא שבצק עלים חייב להיכנס לתנור שהוא מאד קר!!)
3. מחממים תנור ל180 מעלות ומכניסים את הטארט לכחצי שעה, או עד שהמישמישים מבעבעים והבצק נפתח בקצוות. (אם השארתם שוליים, כדאי ורצוי למרוח עליהן ביצה כדי שישחימו).
4. בינתיים מניחים ריבה במחבת ומוסיפים כף מים ומביאים לרתיחה, מורחים את הטארט בעודו חם בריבה החמה.




5. הטארט נהדר כשהוא חם והוא גם מעולה שהוא בטמפרטורת החדר.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה