1 בנובמבר 2012

עוגיות שקדים



העוגיות האלה הן פתרון אידיאלי לשומרי משקל, שומרי גלוטן ושומרי ראש (סתם). אלו עוגיות פריכות, קלילות, לא מתוקות לא שמנות.... בקיצור אוכלים ומרזים.
חשוב מאד להמתין עד שהסוכר ימס לפני שמסדרים אותן על התבנית, הן יצאו מבריקות וללא גרגרי סוכר. חשוב לא פחות לא להוסיף עוד חלבון כי נדמה לכם שזה לא ייתפס, זה יהיה בסדר, סיון יודעת מה היא עושה אז לא להתחכם אם אתם לא רוצים חביתת חלבונים סביב כל עוגיה.
אני ניגשת להכין כאלה, הפריכות נשארת ימים רבים, מרגיע כשיש כאלה בצנצנת.
שבת שלום ומבורכת
היו שמחים ועליזים
באהבה גדולה
רונה




לעוגיות:
3 כוסות שקדים מולבנים פרוסים
2 חלבונים גדולים
2 כפות סוכר


לעבודה:
1. מערבבים את כל החומרים בקערה. מניחים בצד עד שכל הסוכר נמס. אפשר בקירור. זה בסדר להשאיר בקירור מספר שעות.
2. מחממים תנור ל170 מעלות. עורמים ערמות די שטוחות, בעזרת כף מתערובת השקדים על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
גם אם נראה לכם שהשקדים לא ידבקו, הם ידבקו והעוגיות יצאו יבשות ופריכות ללא "שלולית" של חלבונים סביבן.
לי לקח 20 דקות בתנור, אני אוהבת שהעוגיות מאד שזופות (התמונות קצת מרמות... הוספתי אור ולכן העוגיות התבהרו) לכל עומקן. יש להוציא מהתנור ולחכות שיתקררו ואז הן גם מתקשות.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 תגובות:

  1. תמיד קל קלות , מדהים טעים טעים טעיםםםםםם

    השבמחק