22 באוגוסט 2013

סלט של שעועית ירוקה עם לוזים ותפוז

 בסלט המלבב הזה ניתקלנו סיון ואני כשטיילנו בדיוק כמו בסרט, ברחובות "נוטינג היל", ביום חורף קר.
יותם אוטולנגי,שספר המתכונים שלו הוא אחד היותר מפתיעים בעיניי, ידע איך להוציא את השעועית מרוטב העגבניות המוכר, להוסיף לה אפונה סינית ולהפיח בה חיים אחרים.
הסלט הזה עם התפוז והלוז, עם התיבול העדין והצבעים העזים הוא אחד החביבים עלי.
הוא קראנצ'י, הוא מעולה בטמפרטורת החדר ולכן כל כך מתאים כתוספת לארוחת החג. אתם תאהבו אותו לא פחות ממה שאני אוהבת אתכם.
אז ראש השנה בפתח... תוספת שווה במיוחד
שבת שלום
אהבה גדולה,
רונה


לסלט:
600 גרם שעועית ירוקה
400 גרם אפונה סינית
100 גרם אגוזי לוז קלופים וקלויים
1 תפוז
חופן עירית קצוצה גס
1 שן שום כתושה
1 כף שמן זית
1 כף שמן אגוזי לוז או כל שמן אגוזים אחר (לא חובה אם אין)
מלח ים גס ופלפל שחור גרוס


לעבודה:
1. מרתיחים מים בסיר גדול. כשרותח מוסיפים כף מלח ומכניסים את השעועית הירוקה לכ4 דקות. מוציאים לקערה גדולה מלאה במים קרים עם קרח. לאותם מים רותחים, מכניסים את האפונה הסינית לדקה ומעבירים גם אותה לקערה מלאת מים קרים. מסננים ומייבשים.
2. קולפים את התפוז בעזרת קולפן ירקות לפרוסות דקות וכל פרוסה פורסים בעזרת סכין חדה לפרוסות דקות וארוכות.


3. מעבירים את השעועית, האפונה, העירית וקליפות התפוז לקערה גדולה. כותשים את השום לתוך הקערה. את הלוזים פורסים בעזרת סכין לחתיכות גדולות ומעבירים לקערה. מתבלים עם השמנים ועם מלח ופלפל, טועימים ומתקנים תיבול ומגישים.


פורסם לפני שנה: קרם קרמל בניחוח תפוז מהמם!!! לינק כאן!

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 comments:

  1. Beautiful. I have all the ingerdients at home and will make this today.

    השבמחק