20 במרץ 2014

פלפלים חריפים ממולאים בטרטר דג וצלויים בתנור

הפלפלונים הממזריים הללו נראים ומרגישים כאילו פיזרו עליהם "אבק כוכבים".
בואו רגע תקשיבו... אלו פלפלים בשרניים, לא חריפים במיוחד בעונה זו של השנה, (כמובן שיש לרוקן אותם מתוכנם). ירוקים ומרהיבים, ממולאים בדגיגים קלילים ועשבים רעננים, פותחים את התאבון ומפעילים את בלוטות הרוק תוך שניות, ואין כמותם למנה ראשונה לארוחת החג או בכלל.
את המנה הזו אפשר להכין מראש (חשוב מאד לארוח החג העמוס), היא ממתינה ל"גונג" הפתיחה, נכנסת ויוצאת מהתנור בחטף, ומעוררת אצל המסובים הכל - חוץ ממחלוקת.
עכשיו תעיפו מבט, תיראו כמה קל, דמיינו כמה טעים ותתכוננו להכין לעצמכם את היופי הזה.

הרעיון למתכון הגיע מלפני כמה חודשים כשתותי פירסמה באינסטגרם שלה תמונה של פלפלים חריפים ממולאים בבשר, לינק למתכון מתוך הבלוג שלה, "ללקק את התות" כאן.
רעיונות נוספים למנות ראשונות חגיגיות בסוף הפוסט.

שבת שלום
אהבה גדולה
ובעיקר חג שמח
רונה



לפלפלים הממולאים:
8 פלפלים ירוקים חריפים שטופים
400 גרם פילה ללא עור של דג לבן, השתמשתי בדניס
5 בצלים ירוקים קצוצים
12 עלי נענע שטופים, מיובשים וקצוצים
גרד של לימון אחד
2 כפיות שמן זית
מלח ופלפל
חצאי לימון להגשה


לעבודה:
1. בעזרת סכין חדה מורידים את אחד מצדדיו של הפלפל כמו בתמונה למעלה. מוציאים את כל הגרעינים וגם את "הקרומים" הלבנים שהם גם חריפים.
2. קוצצים את הדג. אפשר בסכין ואפשר במעבד מזון בפולסים ספורים. בקערה מערבבים את הדג עם הבצל ירוק, הנענע, השמן, גרד הלימון, המלח והפלפל. טועמים.
3. דוחסים את הדג לתוך הפלפלים. בשלב זה אפשר לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור עד רגע הצלייה.


4. מחממים תנור ל200 מעלות וכשחם מכניסים את הפלפלים לכ10 דקות.
הכי טעים לפזר קצת מלח גס, קצת לימון טרי ולהגיש עם יוגורט.


רעיונות ולינקים למתכונים של מנות ראשונות לחג שפרסמנו בעבר:
סלט ירוק עם סלמון סקין קריספי


כרובית צלוייה עם ויניגרט אסייתי 


גרבלקס


סלט שעועית ירוקה עם לוזים ותפוז



סלט ברוקולי פריך


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה