13 בנובמבר 2014

עוגות שמן זית עם תפוז ואניס

מה תגידו על זו היפהפיה? אני אגיד, אתם תקשיבו. זוהי עוגה שהמתיקות שלה בשיא, עוגה קטנה ומבושמת שמתחננת שתגיע עת ערביים, תכינו קפה ותצרפו אותה למפגשון. העוגה בחושה וקלילה להכנה. לא טיפוסים של אניס? לא חייבים! אני בכלל פעם הבאה רוצה את אותה עוגה רק עם לימון ופרג! הקרדיט למתכון מגיע למרתה האלוהית.
לסיום אפשר אבקת סוכר ואפשר ליטבול בסירופ תפוז/לימון כך או כך תהנו מאד. מבטיחה!
שתהיה לנו שבת נעימה,
אהבה גדולה,
רונה
מתכון זה פורסם באתר ההמלצות השווה של מיכאלה, לינק לאתר כאן.


לעוגות:
ספריי שמן לשימון תבנית סיליקון של 6 עוגות קטנות
2 ביצים
1 חלמון (הצהוב!)
1/2 כוס סוכר דמררה
גרד של חצי תפוז גדול
כפית וחצי זרעי אניס קלויים (שווה אבל לא חובה)
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית
2/3 כוס קמח תופח
אבקת סוכר לקישוט


לעבודה:
1. משמנים קלות בעזרת הספריי את תבנית הסיליקון המונחת על תבנית אפייה. מחממים תנור ל160 מעלות.
2. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה את הביצים, החלמון, הסוכר, הגרד, זרעי האניס והמלח. מערבבים טוב טוב! מוסיפים את שמן הזית לאט לאט ותוך כדי ערבוב. בעזרת מרית מקפלים את הקמח פנימה בשלוש פעמים.
3. מעבירים לתבנית סיליקון. הכמות תספיק בדיוק ל6 עוגות, למלא עד כחצי סנטימטר מתחת לגובה התבניות.
4. להכניס לתנור לכ20 דקות או עד שהעוגות מתנפחות קצת וקיסם יוצא לח.


5. מניחים לעוגות להתקרר כ10 דקות, הופכים ומשחררים בעדינות מהתבנית. מפזרים אבקת סוכר ומגישים ליד הקפה/תה.



פורסם לפני שנה:
מרק דלעת עם הפתעות
פורסם לפני שנתיים:
ארטישוק!
פורסם לפני שלוש שנים:
החמין!!!!!
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה