18 בפברואר 2015

טופיקולד, טופי עם אגוזים ועוגיות לוטוס

אין כמו טופי! חולה על טופי עוד מהימים שהייתי ילדה מתוקה והכל היה יופי טופי.
מהמתכון הזה לא נרגעתי. אם לא הייתי רונה, אם נגיד הייתי מהליין של הרזות והמרגיזות הייתי מנשנשת את הטופי הזה עד האחרון. מדובר פה ברמה גבוהה במיוחד של טעמים ומרקמים. באלוהים, אחד היותר שווים שנכנסו לי לפה, ונכנסו, תאמינו לי.
אז זהו, מרגישה שהמסר עבר, תפנקו את עצמכם, כי אם יש משהו ששווה קלוריה או שתיים, זה זה!
את המתכון סיון לקחה היישר מהספר הכל כך מקסים ״עוד שוקולד״ שכתבה רות אוליבר המתכונאית המחוננת, כותבת ותיקה ב״על השולחן״ ומחברת ספרי בישול. רות ידועה בלב הענק שלה, שכובשת ועוטפת באהבה את סובביה. מה הפלא?
אז בהצלחה לכל החרוצים והאמיצים
שבת טובה ומתוקה במיוחד
אהבה גדולה,
רונה


*מרכיבי המתכון זהים למקור, שיניתי קצת את אופן ההכנה בצורה כזו שחשבתי שתהיה פשוטה יותר, לפחות לי היה.

לטופיקולד:
כוס וחצי סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
200 גרם שוקולד מריר (משובח!) קצוץ
150 גרם שוקולד חלב קצוץ
120 גרם אגוזי מלך שלמים (כוס ורבע)
70 גרם או 14 יחידות עוגיות לוטוס שבורות גס
קקאו לטבילה (לא חובה)


 לעבודה:
1. מניחים את מיכל השמנת הפתוח ואת קוביות החמאה קרוב לכיריים. את 2 סוגי השוקולד שמים בקערה שאליה נמזוג את הטופי. דואגים שהאגוזים והעוגיות יהיו ליד וגם תבנית קפיצית בערך בגודל 20 על 20. אני השתמשת בתבנית מעט גדולה יותר.
2. שמים את הסוכר על מחבת מעל להבה בינונית עד שנמסה, כשרק מתחילה, מערבבים מידי פעם. לא עוזבים את המחבת. כשכל הסוכר נמס מערבבים מידי פעם עד שהסוכר מחליף את צבעו לצבע קרמל עמוק. אני מתיזה קצת על השיש (זה מתקלף בקלות) לוודא שהצבע אכן חום עמוק. אם החלשתם את האש או מסיבה כלשהיא הקרמל מתקשה קצת לא להיבהל, להגדיל את הלהבה והקרמל ימס חזרה.


3. מוסיפים את השמנת ומערבבים. מכבים את האש.


4. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים לרוטב חלק.


5. מוזגים את רוטה הקרמל מעל השוקולדים ומערבבים היטב, אני השתמשתי במטרפה.


6. מוסיפים את האגוזים והעוגיות ומערבבים. מעבירים לתבנית ומכניסים למקרר.


7. כשהטופי מתייצב, בערך שעה, מוציאים מקירור, מעבירים סכין סביב דפנות התבנית ומשחררים. פורסים לקוביות של כ2 ס״מ ומגישים. שומרים בקירור ומוציאים מהמקרר כרבע שעה לפני ההגשה. אפשר לפזר אבקת קקאו מעל או לטבול כל קוביה באבקת קקאו. את הטופי שנשאר שומרים בכלי סגור בקירור.




פורסם לפני שנה: מולים ברוטב אסייאתי
פורסם לפני שנתיים: גלידת תותים בדקה
פורסם לפני שלוש שנים: מרק פטריות עם גריסים
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה