16 בינואר 2014

מולים ברוטב אסייתי

המולים האלה, אחרי ששוטפים אותם ומכינים מראש את הרוטב (שלוקח דקות ספורות להכין) , אפשר להתקלח, לנוח, לקרוא ספר, לראות פרק או שניים מאיזו סידרה ולהאמין לי שמדובר בשש דקות בול!!!!
אז מה עוד תירצו לשמוע? שאכלתי בעמידה מהמחבת איזה 70 כאלה או שאני מצטערת שלא עיגלתי ל 100?
תציצו גם במתכון של הכרובית הצלויה ברוטב אסיאתי, מנה מאד מאד טעימה, שמופיעה בבלוג שלנו אם תירצו, המתכון של אותו השף - מומופוקו מניו יורק.
שבת שמחה חברים טובים,
אהבה גדולה
רונה


 למולים ברוטב:
1/2 כוס משחת מיסו לבנה (כבר אמור להיות לכם בבית אבל אם לא אז במדפים האסייתים של המעדניות)
2 כפות חומץ שרי או חומץ אורז (אם יש לכם רק חומץ יין אז לכו על זה)
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
4 בצלים ירוקים פרוסים דק
ועוד 2 בצלים ירוקים פרוסים ל5 ס"מ אורך ואז לגפרורים דקים לקישוט
6 שיני שום פרוסות דק (אפשר פחות ולא חובה)
2-3 ק"ג מולים שטופים ונקיים משערות, בימינו כבר קונים אותם ככה בדרך כלל
1/4 כוס שמן צמחי (קנולה, חמניות, גרעיני ענבים...)
1 כוס סאקה יבש
פלפל שחור גרוס


לעבודה:
1. בקערה מערבבים את משחת המיסו, החומץ, הג'ינג'ר, הבצל ירוק הפרוס והשום. זהו! הרוטב מוכן. אפשר להכין מראש.


2. מוזגים את השמן לסיר רחב שיכול להכיל את כל המולים כמעט בשכבה אחת מעל להבה גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את המולים ומערבבים כדקה. מוסיפים את הסאקה ומכסים את הסיר כ4 דקות עד שכל המולים נפתחים.
3. מסירים את המכסה, מזיזים את המולים לצד אחד של הסיר ומוסיפים את הרוטב לצד הריק. מערבבים את הרוטב עם הנוזלים שבתחתית הסיר ואז מערבבים את המולים כך שהרוטב יעטוף אותם. זהו!
4. מעבירים לקערת הגשה או שמשאירים בסיר ומפזרים את "מקלות" הבצל ירוק מעל.


פורסם לפני שנה: כרובית חרוכה במחבת, מתכון מתוך הספר של מיכל אנסקי
פורסם לפני שנתיים: דגי ים טריים ברוטב עגבניות

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה