5 במרץ 2015

סלמון צלוי עם תפוחי אדמה - ארוחה בתבנית אחת


לא יודעת מה אתכם, אני, ארוחה בתבנית אחת עושה לי את זה. היא בד"כ מדוייקת ולא מתיימרת, פשוטה וטעימה.
סלמון הוא דג שתמיד חיבבתי מאד. עסיסי, שמנמן, עור עבה ושווה שנהיה קריספי כמו שצריך, הקיצר חברים הכל מעולה.
זה מתכון קליל ונקי שתמיד מצליח ומאד טעים, ועם הצלחה כאמור, לא מתווכחים.
תהנו חברים.
כמה לבבות חסה יבואו פה מצויין,
שבת מקסימה
אהבה גדולה
רונה
לארוחה:
תפוחי אדמה שטופים ולא קלופים, אני אוהבת את הזן ראטה שאפשר להשיג בשוק האיכרים
לימון או שניים פרוסים ל6 פלחים
טימין, רוזמרין או כל צמח תבלין אחר שתבחרו
שמן
מלח ופלפל
פילטים של סלמון עם העור
פטרוזיליה לקישוט


לעבודה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות. בינתיים חוצים את תפוחי האדמה לאורך, ואז שוב כל חצי לחצות, כך שיהיו פלחים ארוכים ויפים. מניחים את התפוחי אדמה, ופלחי הלימון על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מזליפים קצת שמן, עלי טימין, מלח ופלפל ומערבבים. מכניסים לתנור החם. משאירים בתנור כ40 דקות  או עד שהם מוכנים לאכילה ושחומים. מוציאים מהתנור.




2. מעבירים את מצב התנור לגריל עליון, משאירים את החום על 200. צובטים כל פילה של סלמון ועושים 2 חריצים בעזרת סכין חדה בצד העור. מצופפים את תפוחי האדמה ומפנים מקום לדגים. מזליפים על כל דג קצת שמן ומלח. מכניסים לתנור לכ10 דקות עד שהדג מוכן לטעמכם. צורת הצלייה הזו שהעור כלפי מעלה משאירה את הדג עסיסי והגריל גורם לעור להיות פריך. מפזרים את עלי הפטרוזיליה ומגישים חם.




פורסם לפני שלוש שנים: סמור׳ס - ממתק נוטלה ומרשמלו בדקה
פורסם לפני שנתיים: מרק גריסים בטעם מעושן
פורסם לפני שנה: פיש אנד צ׳יפס הגירסה האפויה




Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1:

  1. הכנתי היום. יצא מעולה ומשובח. תודה רבה רבה!!!
    שרון

    השבמחק