23 במרץ 2015

סלט תרד בטעמים מפתיעים, מתכון של נובו

מה מכינים היום? שאלתי. ״סלט תרד״ ענתה... הפרצוף שלי כל כך התעקם שהרגשתי שאם אני לא מורידה הילוך, אני אשאר עקומה לנצח.
אז נכון ש״סלט״ זו תמיד הבחירה האחרונה שלי, אבל הסלט הזה הוא אחד הטעימים והמפתיעים שאכלתי. מי שלא אוהב תרד יתאהב מהפוסט הזה. מי שאוהב? יאהב עוד יותר!
תודה לסיון שגורמת גם לירק ירוק לבקר אצלי בבטן השמנמנה...
תודה לכם שאתם חברים טובים ואהובים
שבת שמחה,
אהבה גדולה,
רונה
המתכון המקורי מציע לייבש משחת מיסו שעות בתנור, עשינו, טעמנו, לא שווה את הטירחה - ויתרנו!

לסלט תרד:
 250-300 גרם תרד פריך שטוף ומיובש
כרישה פרוסה דק
שמן קנולה לטיגון עמוק של הכרישה
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפיות שמן כמהין
1 כף מיץ יוזו
פלפל שחור גרוס
2 כפות פרמזן מגורר


לעבודה:
1. מחממים במחבת קטנה שמן קנולה. מוסיפים לשמן הקר טיפת מים. כשטיפת השמן מפסיקה להתפצפץ מעבירים את הכרישה הפרוסה למחבת. כשהכרישה מזהיבה/משחימה, מורידים מהאש ומעבירים את הכרישה לצלחת שעליה נייר סופג. מניחים בצד.


2. בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב מלבד הפרמזן.
3. מערבבים בקערה גדולה את התרד עם הרוטב. מוסיפים את הפרמזן והכרישה ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה.


פורסם לפני שנה: סלט ברוקולי פריך
פורסם לפני שנתיים: פולקע ממולאים
פורסם לפני שלוש שנים: פרנץ טוסט אפוי עם תותים



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 תגובות:

  1. היי, אם אין לי שמן כמהין או יוזו - מה אפשר לשים במקום?

    השבמחק
  2. הוספתי שום טרי וללא פרמזן, גם שווה

    השבמחק