14 באוקטובר 2015

פירה גס מתפוחי אדמה סגולים עם יוגורט

ישנם אנשים בעולם וישנה סיון. אנשים, ואני ביניהם הולכים לשוק לערוך קניות... סיון ישבה בבית וסלסלה מלאה כל טוב הגיעה לביתה.
אז בין שפע העגבניות, התפוחים, הפלפלים והפטריות, הסתתר לו תפוח אדמה סגול שצד מיד את שתי עיניה, והיא החליטה על פירה ככה מיוחד. היא החליטה, ואני זרמתי! מה זרמתי? כמו דוגית על מי נהר שקטים.
הפירה הזה, נעשה בטכניקה טיפה שונה שאותו למדה סיון מאמא ברכה.
ילא, לשנות צבע,
פירה של סתיו, פירה של חורף,
העיקר שנמצא בו נחמה.
שבת טובה,
היו שמחים,
אהבה גדולה,
רונה


לפירה:
כ-10תפוחי אדמה סגולים, ניתן להשיג בשוק בנמל תל אביב
כף מלח
2 כפות שמן קנולה, זית או זרעי ענבים
2 כוסות יוגורט, אני משתמשת ביוגורמה
מלח ופלפל
5 בצלים ירוקים קצוצים



לעבודה: 
1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר. מכסים במים, מוסיפים כף מלח ומדליקים להבה הכי גבוהה. בזמן שהמים יבעבעו הם גם יתאדו ולבסוף התפוחי אדמה יחרכו בתחתית. זה מצויין וזה יאמי. יחרכו! לא ישרפו, אז שימו לב שהמים מתאדים.




2. מזליפים את השמן ובעזרת מועך תפוחי אדמה או אפילו מזלג יספיק, מועכים את התפוחי אדמה אבל לא לגמרי, שישאר גס. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומוסיפים יוגורט, גם הוא לפי הטעם. אני הוספתי כוס וחצי.
3. מעבירים לצלחת הגשה, או שלא. מפזרים בצל ירוק ומגישים עם יוגורט.



פורסם לפני שנה: עוגת שקדים ותאנים
פורסם לפני שנתיים: פודינג לימון אפוי
פורסם לפני שלוש שנים: סינטה של טלה צלוי מעל תפוחי אדמה



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה