11 בספטמבר 2015

טארט צנוברים ודבש

זו אחת העוגות אם לא ״ה״.
ככה אני בוחרת להתחיל את דבריי. הבצק מתקתק, עדין וטעים. המילוי מחליק בגרון כמו פודינג קליל והצנוברים הקטנים והממזרים סוגרים את כל העסק בפיצוץ קל בפה. אם אתם שואלים אותי, אז בתור שמנה אני ממליצה על גלידה וניל לצד החגיגה הזו. אם אתם שואלים אותה (מאסטר שף) אז לא חייב...
כך או כך, אתם תהנו כ״כ שלא תאמינו שזה מעשה ידיכם.
גמר חתימה טובה חברים יקרים,
אל תתנו לכלום לקחת ממכם את חדוות היצירה,
אהבה גדולה,
רונה


המתכון נלקח מהספר של מרתה סטיאורט עם שינויים קלים.
המתכון פורסם באתר ההמלצות של מיכאלה ברקו - לינק לאתר כאן.



לטארט צנוברים:
בצק מתוק לינק כאן - חצי כמות. את החצי השני אפשר להקפיא.
למילוי:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס דבש
1 כפית מלח גס
160 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 ביצה
1 חלמון
1 וחצי כוסות צנוברים


לעבודה:
1.  מרדדים את הבצק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית טארט טפלון עם תחתית נשלפת בקוטר 24 ס״מ בערך. את הבצק צריך להוציא מהמקרר ולתת לו קצת זמן בחוץ להתרכך, אחרת הוא קשה מדי לרידוד. הבצק מאד עדין והוא נקרע חופשי חופשי. ממש לא נורא פשוט מדביקים אותו וגואגים שהשוליים לא יהיו דקים מדי, אחרי האפייה לא יהיה לכל זה זכר. מכניסים את התבנית עם הבצק למקפיא או לקירור, כי הבצק צריך להיות קר כל הזמן.
2. למילוי: מביאים לרתיחה את הסוכר, הדבש והמלח. מערבבים בעזרת מטרפה עד שהסוכר נמס. מנמיחים לא נמוכה, ומוסיפים את החמאה כמה קוביות כל פעם ומערבבים עד שהחמאה מתמזגת עם הדבש. מכבים את האש. ממתינים שהתערובת תתקרר לטמפרטורת החדר, בערך חצי שעה.


3. מערבבים לתוך תערובת הדבש בעזרת מטרפה את השמנת ואחכ את הביצה והחלמון. המילוי נראה חיוור וזה בסדר.
4. מחממים תנור ל165 מעלות. מניחים את תבנית הטארט על תבנית אפייה ומוזגים את המילוי לתבנית. מפזרים את הצנוברים מעל המילוי בכבה אחידה, ממש לכסות את כל המילוי בצנוברים, לי נשאר קצת עודף. מכניסים את הטארט לתנור החם לכ45 דקות או עד שהבצק משחים והמילוי רוטט במרכז, המילוי חייב לרטוט!!! וכשהטארט יתקרר המילוי יתייצב. אנחנו ממש לא רוצים לאפות את הטארט יותר מדי.



5. מוציאים את הטארט הרוטט במרכז מהתנור ונותנים לו להתקרר בחוץ ולהתייצב. כשהטארט התקרר משחררים את הטארט מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. הטארט יכול להישאר בטמפרטורת החדר אם במקרה וישאר ממנו...



לינקים לטארטים שהתפרסמו בבלוג בעבר
טארט שקדים ותאנים
טארט נקטרינות הפוך
טארט לימון אלגנטי בקלי קלות
טארט שזיפים בקלי קלות




Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 תגובות:

  1. זאת בהחלט נשמעת ונראית עוגה מאוד מיוחדת.

    השבמחק
  2. תודה על המתכון בעיניי מתוק מידי... אעשה שוב אבל מצמצמת כמויות הפעם

    השבמחק