28 בינואר 2016

עוגיות שוקולד גדושות בנוטלה

זוהי מיס יוניברס של עולם העוגיות!
אם אני, רונה, משתוממת מעוגיית שוקולד, סימן שהיא קסם ואין על כך עוררין.
העוגייה יפה להפליא, הקקאו הכהה מבחוץ, הנוטלה שנוטפת מתוכה, קצת מלח אטלנטי על קודקודה - הופכים אותה למי שהיא.
אפשר להכין ולהקפיא עוד לפני האפייה וכך להפתיע כשתרצו לקבל מחיאות כפיים סוערות.
שתהייה שבת מושלמת,
אהבה גדלה,
תחייכו אם אפשר,
רונה
המתכון נלקח אחד על אחד מהבלוגרית Gastro Senses


לעוגיות שוקולד: 
ל24 עוגיות
24 כפות נוטלה

2 כוסות קמח רגיל
3 כפות מחוקות קורנפלור
1 כפית מחוקה סודה לשתייה
1 כפית מלח ים אטלנטי ועוד קצת לסוף
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום
2 ביצים
225 גרם חמאה
2 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס אבקת קקאו סופר איכותית ללא פשרות
1 כוס צ׳וקלט צ׳יפס



1. מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת כף מדידה מסדרים 24 כפות של נוטלה על התבנית. מכניסים למקפיא.
2. מערבבים בקערה: קמח, קורנפלור, אבקת סודה לשתייה ומלח.
3. בקערה של מיקסר מרככים את החמאה והסוכרים (הלבן והחום) בעזרת וו הגיטרה. לפחות פעמיים מסירים את החמאה שנדבקה לדפנות. החמאה בסוף צריכה להיות אורירית. זה לוקח כ7 דקות טובות, תלוי עד כמה החמאה היתה קרה.
4. מוסיפים לחמאה את הביצים והוניל. שוב, בכדי שהתערובת תהיה מעורבבת היטב חשוב בעזרת מרית סיליקון להוריד מהדפנות. מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את תערובת הקמח ואת פצפוצי השוקולד ומערבבים קלות עד שהקמח נטמע.


6. מרפדים תבנית או צלחת שטוחה בנייר אפייה ומגלגלים מהתערובת 24 עיגולים בגודל שווה. משטיחים בעזרת כף את מרכזו של כל עיגול, הכי נוח להכין כוס עם מים ולטבול את הכף בין עיגול לעיגול למנוע הדבקה. מוציאים את כדורי הנוטלה שבינתיים התקשו מהפריזר ומניחים על כל עיגול שטוח - נוטלה. ממש כמו בתמונה.



7. לוקחים עוגייה עוגייה ומרימים את השוליים של בצק העוגייה כך שיכסה את כדור הנוטלה ומגלגלים בין הידיים לכיסוי מלא. מסדרים שוב על הנייר, מפזרים קצת מלח מעל כל כדור ומכניסים למקפיא עד שמתקשה - חצי שעה, שעה.


8. כשהכדורים קשים, מחממים תנור ל180 מעלות. מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, נזהרים לא לצופף. מכניסים לתנור החם ואופים בדיוק 12 דקות. (כדאי קודם להכניס רק כ4 עוגיות ולבדוק איך התנור שלכם מגיב לפני שאופים את כל העוגיות.) העוגיות הקפואות יכולות להישאר בפריזר עטופות היטב עד למועד האפייה. מוציאים מהתנור ומשאירים עוד כ3 דקות על התבנית החמה ואז מגישים! למות!!!




פורסם לפני שנה: מאפה היסטרי של פסטה עם פטריות ותרד
פורסם לפני שנתיים: טארט תפוחים צרפתי עם רוטב קרמל מלוח
פורסם לפני שלוש שנים: כרובית חרוכה במחבת
פורסם לפני ארבע שנים: שניצלים מושלמים








Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


3 תגובות:

  1. רשום כף נוטלה , שמתי וזה נראה לי המון האם הכוונה הייתה כפית?

    השבמחק
  2. נכון העוגיות יוצאות גדולות. העיגול בצק מסביב יהיה דק ובדיוק יעטוף את הכדור נוטלה. אני מכינה אותם ולפני האפייה מקפיאה ואז אופה רק כמה שצריך ואת השאר מכניסה לשקית אטומה ואופה כל פעם כמה... טעים למות.

    השבמחק
  3. חייב מלח? הוא באמת הכרחי?

    השבמחק