27 בפברואר 2016

טארט תותים

כשסיווקי מרדדת בצק ופרי אדום ממתין, אני יודעת שהגעתי לחוף מבטחים.
התותים מטופלים קלות ומתנהגים למופת, בעוגה יפה, טעימה ומענגת.
אפשר תותים, אפשר שזיפים ואפילו דובדבנים מצנצנת, כל האפשרויות מצוינות.
עוגה של חלון ראווה בפריס, יאלה תשוויצו!
רונה


לטארט תותים:
בצק פריך מושלם, מחולק לשניים, מתכון בלינק
2 קופסאות תותים, חתוכים לרבעים
3 כפות מחוקות סוכר
1 כף וחצי קורנפלור (מחוקות!)
2 כפות מיץ לימון

2 כפות גדושות קמח שקדים או כל אגוז אחר
קצת קמח לרידוד הבצק
ביצה מעורבבת עם כפית מים
כף סוכר
אבקת סוכר להגשה
גלידה וניל להגשה


לעבודה:
1. מערבבים את התותים עם הסוכר, הקורנפלור ומיץ הלימון. מניחים בצד.
2. אחרי שהבצק נח כשעה במקרר, מרדדים חצי אחד של בצק לעיגול מעט גדול יותר מקוטר תחתית התבנית והשוליים. מניחים בזהירות ע״י קיפול הבצק את הבצק על התבנית. בעדינות מכניסים את הבצק, בשום אופן לא מותחים אותו.




3. מפזרים כ2 כפות קמח שקדים על הבצק. מעל מניחים את התותים עם מעט הנוזלים שהצטברו.


4. מוציאים את חצי הבצק השני מהמקרר ומרדדים אותו לעיגול זהה לעיגול הקודם. בעזרת סכין חדה פורסים מהבצק פרוסות ישרות ושוות עד כמה שניתן. מורחים את שולי הבצק שבתבנית בביצה הטרופה ומתחילים מהמרכז את הנחת פרוסות הבצק ממש כמו בצילומים הבאים, הבצק צריך להישאר קריר כל הזמן ובשום אופן שלא יתחיל להינמס, אם זה קורה להכניס למקרר ולהמשיך כשמתקרר.











5. לבסוף, בעזרת האצבעות אני מוחצת את השוליים העודפים כלפי שולי התבנית ומוציאה את השאריות, בצורה זו השוליים נצמדים אחד לשני טוב טוב והבצק לא נמתח. מברישים את הטארט בביצה ומפזרים מעט סוכר. מכניסים את הטארט למקפיא לשעה או עד שרוצים לאפות אותו. הטארט נכנס לתנור ישר מהמקפיא ואינו זקוק להפשרה.


6. מחממים תנור ל190 מעלות, מכניסים את הטארט על תבנית מרופדת בנייר אפייה היישר מהמקפיא לתנור החם. עדיף להניח את התבנית על המדף הכי תחתון של התנור. הטארט מוכן שכולו שחום ואפוי, אצלי זה לקח בערך חצי שעה. מוציאים את התבנית מהתנור. מעבירים סכין קטנה וחדה בזהירות סביב השוליים לנמוע הקרשות נוזלי התותים והדבקת הטארט לתבנית. כשהתבנית מתקררת קצת מוציאים את התחתית מהשוליים ונותנים לה להתקרר כמעט לטמפרטורת החדר (אם מצליחים להתאפק...) מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם גלידה וניל.



פורסם לפני 4 שנים: מרק תותים צונן עם ענני מרנג
פורסם לפני 3 שנים: גלידת תותים בדקה
פורסם לפני שנתיים: קרמבל תותים
פורסם לפני שנה: קליפות תפוחי אדמה במילוי גוואקמולה ושמנת חמוצה







Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה