7 באפריל 2016

כתף טלה צלויה מעל ירקות שורש

מאד שמחה שכולכם דרוכים וקשובים כיוון שהיום מדובר בכוחה של הפשטות.
כתף טלה, נתח משובח, חגיגי ומרשים. תנו לו זמן בתנור, בלי לחץ, והוא ישיב לכם כגמולכם.
מיץ תפוזים בבשר זה תבלין שמחולל ניסים, ואם תזרמו כמונו עם קליפות תפוזים מסוכרות לא תאמינו למזלכם הטוב. כמה תפוחי אדמה קטנים לפינוק, גרמולטה פריכה לקישוט ואיזון, יין לבן צונן להשלמת החגיגה ואתם מסודרים לחג.
פשוט להכנה,
ניתן להכין יום קודם,
חגיגי,
מצליח תמיד,
וטעים טעים,
חג שמח חברים אהובים, היו שמחים,
אהבה גדולה,
סיון ורונה


לכתף טלה:
כתף טלה שלמה
שמן זית
פלפל שחור
4 גזרים חתוכים לחצי וכל חצי לרבעים לאורך
3 שורשי פטרוזיליה חתוכים לאורך
3 שורשי סלרי חתוכים לחצי ואז לפרוסות של כחצי ס״מ
5 גבעולי סלרי חתוכים בגסות
חופן קליפות תפוז חלקן קצוצות חלקן שלמות
כוס מיץ תפוזים
כוס יין לבן
מלח ופלפל
12 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לרבעים
לגרמולטה: 
צרור פטרוזיליה
חצי בצל סגול קצוץ דק
2 שיני שום מרוסקות
גרד מתפוז
3 קליפות תפוזים מסוכרים קצוצים
כף מיץ תפוזים
מלח ופלפל


לעבודה:
1. מוציאים את כתף הטלה מהמקרר לפחות כשעתיים לפני הצלייה.
2. לפני הצלייה, מחממים תנור ל250 מעלות. בקערה גדולה מערבבים את כל הירקות עם מעט שמן זית מלח ופלפל. הטלה יגיר שומן לכן לא זקוקים כאן להרבה. מסדרים את הירקות על תבנית אפייה, אפשר כמובן להוסיף ירקות נוספים. מושחים את הטלה בשמן זית, מניחים אותו על הירקות וזורים עליו פלפל שחור בנדיבות. מוזגים את מיץ התפוזים והיין הלבן ועוטפים את התבנית ב2 שכבות של נייר כסף ומכניסים לתנור לשעה.
3. לאחר שעה, מנמיחים את החום ל170 מעלות וצולים את הטלה מכוסה עוד כשעתיים.
4. בשלב זה, אם אוכלים את הצלי באותו היום אז מסירים את נייר הכסף, מוסיפים את פלחי התפוחי אדמה הקטנים, מערבבים אם שאר הירקות בתבנית וצולים עוד כשעה וחצי או עד שתפוחי האדמה צלויים והבשר נופל מהעצם. אם אוכלים למחרת, מכניסים לקירור (כמובן אחרי שהבשר מגיע לטמפרטורת החדר) ולמחרת שוב מוציאים את התבנית כשעתיים לפני שמכניסים לתנור ואז מוסיפים את התפוחי אדמה מערבבים אותם עם שאר ירקות השורש הצלויים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות, ללא כיסוי לשעה וחצי.
5. בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הגרמולטה ומפזרים על הטלה לפני ההגשה.





 בלחיצה כאן המצורף תמצאו עוד מתכונים חגיגיים






Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה