30 במרץ 2016

עוגת שוקולד, שקדים ותפוז - גם לפסח.



יש את עוגת הסופלה שוקולד שלנו ויש את שאר עוגות השוקולד. העוגת סופלה היתה העוגה הכי נמכרת שלנו בימי ״קרם פרש״ וגם בבלוג זה יש לה את מרבית הצפיות.
אז איך כבר נוכל לחדש לכם אחרי הסופלה שלנו? או! הוספנו גרידת תפוז לטעם ובמקום הקמח הוספנו שקדים טחונים למרקם ויצאה עוגה שנמסה בפה עם לוק של מלכה.
אז לחג הקרב ובא עלינו לטובה, קבלו את המלכה שלנו - עוגת שוקולד עם תפוז ושקדים.
שיהיה סופש חמים ונעים
המון אהבה,
רונה


לעוגה:
1/2 כוס שקדים טחונים
260 גרם שוקולד מריר משובח 70%
200 גרם חמאה
6 ביצים גדולות מופרדות
גרידה מתפוז גדול או שניים בינוניים
1/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן (תצטרכו 1/4 ועוד 1/4)
קורט מלח
אבקת קקאו משובחת או אבקת סוכר לקישוט

לעבודה: 
1. מחממים תנור ל190 מעלות. ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו. דקה כל פעם. מערבבים עד שחלק ומבריק.
2. בקערה גדולה טורפים את החלמונים עם הסוכר החום, 1/4 כוס סוכר לבן, המלח וגרידת התפוז. טורפים ביד כ40-50 פעמים שהצבע יתבהר קצת. מוסיפים את השוקולד ואת השקדים הטחונים ומערבבים.



3. מקציפים את החלבונים על מהירות בינונית כשהחלבונים מתחילים להקציף מוסיפים את ה1/4 כוס סוכר ומקציפים על גבוה עד שהקצף יציב ומבריק. מעבירים שליש מהקצף לבלילת השוקולד ומערבבים עם המטרפה, מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים לתוך השוקולד.



4. מעבירים לתבנית 24-25 ס״מ, לא משומנת. מכניסים לתנור לכ30-40 דקות. אני הוצאת בדיוק אחרי 35 דקות. העוגה צריכה במרכזה להיות מאד לחה. משאירים אותה בתבנית עד שמתקררת. מעבירים מרית דקה סביב הדפנות. ומעבירים לצלחת הגשה.



לינקים לעוגות לפסח שפורסמו בעבר:
פבלובה קפואה עם תותים
פבלובה אפוייה עם אננס ופסיפלורה
כדורי קוקוס ושקדים
עוגת סופלה מקושטת
עוגת שוקולד עשירה בקערה אחת
ביסקויט שקדים, קרם לימון ותותים
עוגת שוקולד מושחתת
פבלובה קפה ושוקולד





Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


3 תגובות:

  1. הי, עברתי על המתכון וניסיתי להבין מתי מוסיפים את השקדים הטחונים אבל זה לא נרשם.. אשמח לדעת כי רכשתי את כל המצרכים(;

    השבמחק
    תשובות
    1. צודקת. מוסיפים עם השוקולד. תיקנתי. תודה!

      מחק
  2. יש אותה בגירסת פרווה? );

    השבמחק