13 בפברואר 2012

פסטה אפויה ברוטב עגבניות עם מוצרלה

מתכון קליל ומרענן זה מוקדש לגליה, שללא העידוד שלה סביר להניח שהייתי ממשיכה לדבר על הבלוג הזה עוד הרבה זמן. הרבה בזכותה החלטתי לעשות צעד ולעבור מדיבורים למעשים.
לגליה יש בלוג משלה, כנסו כאן, כייף שם.

פסטה מבושלת, אפשר משאריות שבושלו, רוטב עגבניות פשוט, עשוי מעגבניות מקופסא, מוצרלה טרייה וזהו. ארוחת ערב נהדרת בדקות ספורות.




 לפסטה האפויה:
חבילת ספגטי 500 גרם
2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות (יש בשוק יבוא איטלקי ממש משובח) אם יש רק את השלמות, אפשר לקצוץ אותם ביד או להעביר במעבד מזון.
כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 כוסות של קוביות מוצרלה, 240 גרם (אני משתמשת בבאפלו)
מלח ופלפל

 לעבודה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות.
2. מביאים מים לרתיחה בסיר גדול.











3. מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את השום, לאחר כדקה מוסיפים את העגבניות, ממליחים ומפלפלים ומביאים לרתיחה.
ממשיכים בבישול כמספר דקות עד שהרוטב מסמיך קצת.
4.מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.


מסננים ומחזירים לסיר.
5. מוסיפים את רוטב העגבניות וחצי מכמות המוצרלה ומערבבים.
6. מעבירים לכלי חסין אש ומפזרים את יתרת המוצרלה מעל.
7. מכניסים לתנור לכ20 דקות, עד שהגבינה מבעבעת.
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 comments:

  1. פפ ש ו ט. וטעים מאוד! הילדים התנפלו

    השבמחק
  2. אין כמו בישולים של דקה....ופאסטה בתנור יש בה ערך מוסף...הספאגטי שנהיה קריספי (זה שכולם רבים עליו),הרוטב שנשאר איתה בתנור, אני מתה על זה, רבים מהקילוגרמים שלי באו גם מהמקום הזה עם סבתא רוזה (רונה...רוזה)שהיתה מפטמת אותי בכאלו במגוון ואריאציות.יתר הקילוגרמים זה מסיון,אני כמובן חפה מכל אחריות,אני בכלל רזונת בתוכי תוכי. 100% הצלחה.אני ערבה לפוסט הזה.ילא בון אםטיט

    השבמחק