23 במאי 2012

טוסט סנט מור ודבש


טוב...זו ממש נוסטלגיה, שגורמת לי להפליג במחשבותיי לימי "קרם פרש" המאד עליזים שלי במחיצתה של סיון. להתמלא בכיסופים של ממש לכל העולם הזה של העוגות ו"הפינגר פוד" שמוטט אותי אז ועדיין, אחרי יותר מעשור גורם לי לסנן מרמור או שניים (ואני עדינה), כשאני רואה תמונה כזו.
לגירסה הזו סיון נחשפה באמסטרדם, הרבה לפני שמישהו העז לחשוב בכלל לשלב גבינת עזים פיקנטית וארומטית עם דבש וצנוברים ועוד כשכל העסק הזה צלוי וחמים (ומאד טעים!!).
היא זיהתה מהר מאד את הבשורה וזכרה לשחזר אותה בארוע הראשון שעשינו ולגרום ליותר מאדם אחד להרים גבה, ולי אישית להשתגע מהשילוב המושלם הזה.
שבועות בפתח. יהיו קישים, פשטידות, פסטות, ובלינצ'ס, הכל טעים ומוכר ומאד חוזר על עצמו, וזה בדיוק הפוסט בשבילכם, כל כך קל להכנה שלא בא בחשבון לא לצאת לדרך.
חג מהמם חג שבועות,
שיהיה לכם חג שמח ונעים.
אני תמיד אומרת שאוכל לבן לא משמין...תאמינו לי!

לטוסטים:
בגט שווה, פרוס לפרוסות של כ2 ס"מ
גבינת סנט מור, אני קניתי של משק מרקוביץ, פרוסה לפרוסות של כ2 ס"מ
צנוברים
דבש נוזלי


לעבודה:
1. מחממים תנור לחום עליון (גריל) 200 מעלות.
2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את פרוסות הבגט ועליהן את הגבינה. מפזרים מעט צנוברים מעל.


3. מכניסים לתנור עד שהגבינה משחימה. לי יש גריל מאד מאד חם ואצלי זה לוקח כ2 דקות. ממליצה לנסות קודם פרוסה אחת ולבדוק כמה זומן לוקח ורק אחר כך להכניס את כל המגש. מנסיון...
4. מטפטפים דבש מעל ומגישים חם.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


5 תגובות:

  1. ור אחתבתובתור אחת שטעמה את הנזכר לעיל אמש...חייבת לציין שלא נהנתי הרבה זמן משילוב מושלם כל כך. ופשוט כל כך להכנה. מתכון מנצח ביג טיים!

    השבמחק
  2. מחר אני מכינה!!!! נראה סוף!!!!

    השבמחק
  3. ברש פורת אמא24 במאי 2012 בשעה 6:32

    מושחת מושחתועוד פעם מושחת ! אבל מה זה טעים !!

    השבמחק