19 ביוני 2012

סשימי סלמון, ניו סטייל

שלום חברים יפים... אחרי שזללתם את הסופלה שוקולד אפשר טיפה למתן את הקלוריות ולהפנות פעמינו למנה ראשונה קלילה, בריאה, יפה מאד ומעל הכל טעימה במיוחד. את המנה הזו המציא השף נובו בעקבות תלונה של לקוח (קצת טומטום אם שואלים אותי) שהקים מהומה במסעדה כשהוגש לו דג נא, ועל כן מסיימים אותה בשמן חם שמבשל אותה במתינות בדיוק כמו שצריך.
אני רוצה לספר לכם שאצל סיון נתקלתי לא פעם במנה הזו כפתיח (לצד עוד כמה מנות שלא אגלה), והיא האהובה עליי. הרוטב עם היוזו (פרי הדר יפני) והסויה, נותים לדג טעם שמפעיל לכם את בלוטות הרוק ומכין אתכם להמשך הארוחה עם חיוך גדול.
המשך שבוע מקסים...אל תפסיקו לחייך,
רונה


סשימי סלמון, ניו סטייל:
500 גר' נתח סלמון טרי
אצבע ג'ינג'ר מקולפת
שומשום שחור
יוזו, 1 כף + 1 כפית  (ניתן להשיג במעדניות, יקר אבל שווה!!!!)
רוטב סויה, 3 כפות + 1 כפית
4 כפות שמן זית
2 כפיות שמן שומשום


לעבודה:
1. שוטפים ומייבשים את הסלמון ופורסים ל4 נתחים. פורסים לפרוסות של כס"מ ומסדרים במעגלים בצפיפות על צלחת הגשה.


2. פורסים את הג'ינג'ר לפרוסות דקות, עורמים את הפרוסות ופורסים אותם ל"גפרורים". מפזרים מעל הסלמון. מפזרים את השומשום השחור (קונים אותו במעדניות שמוכרות מוצרים אסייתים).


3. מערבבים בקערה את היוזו עם הסויה ומוזגים מעל הסלמון.
4. ממש לפני ההגשה מחממים במחבת את שמן הזית ושמן השומשום, לפני שמגיע לנקודת עישון (אפשר לבדוק בעזרת טיפת מים שמוסיפים לשמן בעודו קר, כשהטיפה תסיים להתפצפץ השמן חם מספיק). מוזגים מעל פרוסות הסלמון.
5. מגישים מיד.



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


4 תגובות:

  1. ממליצה מאד על המנה הזו,דעו לכם שהיא מרגיעה את הרעב של האורחים מייד, ונותנת מרווח זמן להמשך.יש לשים לב היטב להוראות החיתוך והטיפול בדג, אחרי הכל הוא ה"מוביל" פה בסיפור.

    השבמחק
  2. מה הכוונה לייבש את הדג? ואיך?

    השבמחק
    תשובות
    1. לייבש אותם בעזרת נייר מגבת לאחר ששוטפים אותם. פשוט שיהיה יבשים ולא רטובים ממים.
      תודה ושבת שלום!

      מחק