23 באוגוסט 2012

סלט קיצי. רוקט, תאנים וחלומי.


תקשיבו חברים, אתם מכירים אותי, את משמניי ואת דעתי הנחרצת והלא בוגרת על ירקות בכלל... והמנה הזו, שמתחילה במילה "סלט" בפרט... אבל בכל זאת אני חייבת תיקון קטן, בכל מנה שיש משהו מטוגן אני זורמת, ובכל מאכל באשר הוא שיש רכז רימונים אני מתרגשת. הסלט הזה לוקח את הרוקט למקום שמח.  יש בו בסלט חמצמצות כזו מעקצצת (מהרכז רימון),קראנצ'יות של גרעיני רימון (מלא ברזל), תאנים מתקתקות (שעכשיו בעונה) וכמובן הגברת הראשונה "חלומי" שהיא מטוגנת וחמימה. נגמרו הימים של עגבניה ומלפפון והפרצוף המזוייף של "איזה טעים, איזה בריא", אנחנו מבינים יפה יפה שירקות בלי הפתעות הם דיכאון ומי שאומר אחרת כנראה שהדכאון מטשטש אותו והוא מדבר שטויות.
קדימה, קיץ לא קיץ, תכינו את הסלט המהמם הזה מיד כשהתאנים עוד איתנו.
סופ"ש מקסים חברים יקרים,
רונה





לסלט:
שמן זית לטיגון החלומי
גבינת חלומי פרוסה לפרוסות של כס"מ 1
עלי רוקט או אורוגולה שטופים
תאנים טריות חצויות ל4
גרעיני רימון
1 כף חומץ בן יין אדום
2 כפות שמן זית
1 כפית רכז רימונים
מלח
פלפל


לעבודה:
1. מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית לכיסוי המחבת ומוסיפים את פרוסות החלומי, לאחר מספר דקות, שהגבינה השחימה, הופכים צד בעזרת ספאטולה (כמו של חביתה). ממשיכים לטגן עד השחמה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.



2. מערבבים את מצרכי הרוטב בקערה קטנה, את השמן, החומץ ורכז הרימונים.
3. בקערת הגשה שמים את הרוקט, מוסיפים רוטב (כמה רוטב? תלוי כמה גדול הסלט וכמה רוטב אתם אוהבים, אני מעדיפה את הכמות המינימלית) ואת המלח והפלפל, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את התאנים, גרעיני הרימון והחלומי ומגישים מיד.


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1:

  1. עשיתי את זה וזה יצא ממש טעים אני חייבת להמליץ על זה ולהודות לכם



































    קלציום סידן















































    .

    השבמחק