1 בינואר 2013

עוגת תפוחים עם יוגורט וקינמון

תגידו לי אתם... תהיו רגע כנים עם עצמכם, יש ריח יותר מושלם מריח התפוח והקינמון שממלא את חלל הבית?
הנה אני, מלכת השטרודלים הבלתי מעורערת, מפרגנת בקלי קלות לעוגת תפוחים קלילה ומאד מאד נעימה, עוגה בחושה, שההכנה שלה רק מעלה חיוך, והיא הכי מתאימה ליד הקפה של אחר צהרים (וגם של הבוקר).
העניין פה שהתפוחים פרוסים דקיק ונאפים מעל העוגה ולא בתוכה, דבר שהופך אותה ליפהיפיה ואת התפוחים לשחומים וקראנצ'ים. העוגה אינה תופחת למימדי ענק מה שגורם ליחס נפלא בינה לבין התפחפחת.
ואם אתם שואלים אותי (וגם אם לא), היוגורט חייב לבוא לצידה... ניסיתי בלי, ניסיתי עם... יותר טעים ביחד.
אז קדימוש, אל לכם להתחבט במחשבות סרק ..קבלו את  2013 עם עוגת תפוחים של סיון המתוקה שנוסעת רגע לבדוק מה קורה בקובה והבטיחה לחזור.
באהבה גדולה
רונה,





לעוגת תפוחים:
125 גר' חמאה חתוכה לקוביות + מעט חמאה לשימון התבנית
2/3 כוס סוכר
2 כפיות קינמון טחון
2 ביצים גדולות
2/3 כוס יוגורט או 5% שמנת חמוצה
1 1/2 כוסות קמח תופח
לציפוי תפוחים:
2 תפוחים חמוצים מקולפים חתוכים לרבעים ופרוסים לאורך לפרוסות דקות
3 כפות קמח רגיל
3 כפות סוכר דמררה (חום בהיר)
3 כפות קמח שקדים (שקדים טחונים דק)
1 כפית קינמון טחון


לעבודה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית.
2. מערבבים בקערה את התפוחים עם יתר מרכיבי הציפוי. מניחים בצד.
3. בעזרת וו הגיטרה של מיקסר מרככים ומערבבים את החמאה עם הסוכר, לא שוכחים מדי פעם להוריד מדפנות הקערה בעזרת מרית את החמאה שהצטברה.
4. כשהחמאה והסוכר מעורבבים היטב (לפחות 7 דקות) מוסיפים את הביצים, אחת אחת. שוב לא שוכחים בין ביצה לביצה להוריד את החמאה שהצטברה בדפנות הקערה ועל גבי הוו גיטרה.
5 מוסיפים את היוגורט, מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים קצת. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומערבבים עוד קצת בעזרת המרית עד שאין יותר "כיסי" קמח.
6. מעבירים את הבלילה הכבדה והדביקה לתבנית ומשטיחים אותה על כל התחתית.
7. מסדרים את התפוחים כולל הפירורים מעל בלילת העוגה כך שכל הבלילה מכוסה.


8. מכניסים לתנור לכחצי שעה או עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
9. מוציאים מהתנור, מפרקים את התבנית ומניחים על צלחת הגשה. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר מעורבבת עם קינמון ואפשר להגיש עם יוגורט ליד.

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1: