11 באפריל 2013

שיפודי שרימפס סקאלופ ושזיפים. על האש.

כבר יצאנו ממצרים... החשנו צעדינו וצ'יק צ'אק, תוך 40 שנה סה"כ הגענו לארץ המובטחת. עכשיו מתכוננים ליומולדת.
ובכן... ביום ההולדת של המדינה הקטנטנה והחמדמדה שלנו, אין מי מאיתנו שלא מוצא עצמו יושב צמוד לאיזה מנגל  - נכון או לא נכון? נכון! אז תקשיבו שנייה, מה יקרה אם נניח לתרנגולות והפרות רגע לנפשן וניצלה פירות הים קלילים ואלגנטיים?
תרימו שנייה עיניכם לתמונה ואימרו לי אתם, האין זה מראה מרהיב לצהריים של עצמאות אביבי?
למי מכם שלא אוכל פירות ים, קוביות פילה של כל דג יהיו מעולים על האש ועם המגוון ההולך וגדל של פירות בשוק (אפרסמון, תפוז, שזיף, כל פרי שיוסיף צבע יהיה מצויין) נשאר לכם רק לבחור.
חג עצמאות שמח
תנופנפו בדגלים והיו שמחים
אין לנו ארץ אחרת...
באהבה גדולה,
רונה



לשיפדוי פירות ים:
שרימפס טרי מקולף עם זנב
סקאלופס
נקטרינות טריות
אורגנו
שמן זית
מלח
פלפל ורוד (לא חובה, אפשר גם שחור גרוס)

  
לעבודה:
1. משפדים את השרימפס בכל דרך שרוצים. אני קיפלתי לשתיים כדי שיהיה יותר קל להניח ולהפוך על הגריל. מוסיפים בין השרימפס חתיכות פרי. אותו הדבר עם הסקאלופ.
2. מכסים בשכבה דקה של שמן זית, ממליחים, מפלפלים ומפזרים עלי אורגנו, מערבבים בעזרת הידיים ובעדינות!
3. מדליקים את הגריל וצולים את השיפודים עד שהשרימפס הופכים משקופים ללבנים. הופכים ומגישים חם.
4. ראו הוזהרתם, השיפודים האלו הם כמו פיצוחים! חג שמח!!!!


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


3 תגובות:

  1. מנה יפה קלה להכנה טעימה לחך לא משמינה ולא מחכים לה זמן רב ושיהיה חג שמח והרבה אהבה

    השבמחק
  2. היי

    איפה משיגים סקאלופ? חיפשתי בטיב טעם לא היה...

    השבמחק
    תשובות
    1. אני קניתי ב"דגים וטעמים" בכפר שמריהו. אפשר להשיג גם אצל "שלדג" שווה להתקשר קודם ולוודא שיש או להזמין.
      תודה!

      מחק