13 בפברואר 2014

קלפוטי פירות אדומים

קלפוטי הוא קינוח צרפתי קליל ושמח, כמו שאנסון נעים של פעם.
קינוח משובח עבורי הוא זה המכיל פירות, ואם הם עושים ג'סטה ונכנסים לתנור, אני בכלל מאושרת.
אז סיון יודעת מול איזה סוג של שמנה היא עומדת, ושוב הצליחה לנחם (את השד יודע מה) אצלי עם הקלפוטי הזה.
מאד מאד מתאים גם לארוחת בקר ובמיוחד לבקר שבת הקרב ובא.
אל תחשבו פעמיים, ואם אתם שואלים אותי אל תחשבו בכלל...
סורו הביטו וראו... רק מלהסתכל נהיה נעים.
שבת טובה
אהבה גדולה
רונה


לקלפוטי:
4 ביצים
1/3 כוס סוכר
כוס +1/3 שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס קמח רגיל או קורנפלור
1/2 ק"ג פירות אדומים (תות, פטל, חומציות וכו)
להגשה:
אבקת סוכר


לעבודה:
מחממים תנור ל160 מעלות

1. בקערה מניחים את הביצים והסוכר וטורפים ביד בעזרת מטרפה. מוסיפים את השמנת וטורפים טוב טוב עד שהבלילה נוזלית לגמרי (ללא "גושי" ביצים). מוסיפים את הקמח או הקורנפלור ומערבבים עד שחלק.
2. את התותים פורסים לאורך לרבעים ומערבבים עם שאר הפירות ומכסים תחתית של כלי חסין אש (בנפח ליטר וחצי או 6 כוסות). מוזגים את הבלילה מעל ומכניסים בזהירות לתנור. אופים כ55 דקות עד שהקלפוטי זהוב והוא טיפה רוטט במרכז. מניחיחם להתקרר קצת ומפזרים אבקת סוכר.





פורסם לפני שנה: גלידת תותים בדקה!
פורסם לפני שנתיים: מרק תותים צונן עם ענני מרנג.
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 comments: