13 בפברואר 2014

קלפוטי פירות אדומים

קלפוטי הוא קינוח צרפתי קליל ושמח, כמו שאנסון נעים של פעם.
קינוח משובח עבורי הוא זה המכיל פירות, ואם הם עושים ג'סטה ונכנסים לתנור, אני בכלל מאושרת.
אז סיון יודעת מול איזה סוג של שמנה היא עומדת, ושוב הצליחה לנחם (את השד יודע מה) אצלי עם הקלפוטי הזה.
מאד מאד מתאים גם לארוחת בקר ובמיוחד לבקר שבת הקרב ובא.
אל תחשבו פעמיים, ואם אתם שואלים אותי אל תחשבו בכלל...
סורו הביטו וראו... רק מלהסתכל נהיה נעים.
שבת טובה
אהבה גדולה
רונה
המתכון נערך מחדש במאי 2018


לקלפוטי:
מעט חמאה וסוכר לשימון התבנית 24 ס״מ
3 ביצים גדולות
60 גרם סוכר
300 מ״ל חלב
1/2 כפית תמצית וניל
60 גרם קמח רגיל או קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה
400 גרם פירות אדומים (תות, פטל, חומציות וכו)
להגשה:
אבקת סוכר


לעבודה:
מחממים תנור ל180 מעלות
משמנים תבנית ומפזרים סוכר מעל, הופכים את התבנית מעל הכיור ששאריות הסוכר יפלו.

1. בקערה או במיקסר או ויטמיקס מניחים את הביצים, הסוכר והוניל וטורפים ביד בעזרת מטרפה. מוסיפים את החלב וטורפים טוב טוב עד שהבלילה נוזלית לגמרי (ללא "גושי" ביצים). מערבבים את הקמח או הקורנפלור עם האבקת אפייה, מוסיפים לבלילה ומערבבים עד שחלק. רצוי לתת לבלילה לנוח חצי שעה. אני שמה הכל יחד בויטמיקס.
2. את התותים פורסים לאורך לרבעים ומערבבים עם שאר הפירות ומכסים תחתית של כלי חסין אש (בנפח ליטר וחצי או 6 כוסות). מוזגים את הבלילה מעל ומכניסים בזהירות לתנור. אופים כ30 דקות, כמובן שמסובבים את התבנית באמצע הדרך, עד שהקלפוטי זהוב והוא טיפה רוטט במרכז. מניחיחם להתקרר קצת ומפזרים אבקת סוכר.






פורסם לפני שנה: גלידת תותים בדקה!
פורסם לפני שנתיים: מרק תותים צונן עם ענני מרנג.
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 תגובות: