15 בספטמבר 2014

דג צלוי או קלמרי מעל צזיקי חלומי


שמעתם כבר את דעתי על לימון, עכשיו נעבור למספר שתיים ברשימה - יוגורט!
אני הרוסה על הדבר הזה בשלל הגירסאות שהוא מציע, והנה הדבר הבא שינסוך חיוך על פניכם הענוגות: דג על צזיקי חמצמץ ומתובל ברעננות, עושה נעים עם כל ביס שתינגסו - תענוג!
הצזיקי שאפשר להכינו מראש, בגירסה זו הוא סמיך, טעמיו קיציים והוא עמוס בכל טוב. הדג צ׳יק צ׳ק בתנור, הקלמרי מקפצץ לשנייה וחצי ויאללה מסיבה! מי שלא מנסה שיילך לישון ויתעורר שבוע הבא ומי שכן ילקק את הצלחת עד הפוסט הבא.
בקרוב תקבלו גירסה טורקית לצזיקי, שהיה אחד מהחברה בחגיגת יומולדת האחרונה של המאסטרית המתוקה.
שיהיה חג שמח
שנה טובה.
שבת נעימה,
אהבה גדולה
רונה
גם מתכון זה מתארח באתר ההמלצות של מיכאלה ברקו, לינק לאתר ממש כאן.


 

לדג צלוי/קלמרי מעל ציזיקי:
3 דגי דניס מפולטים או גופי קלמרי קטנים
קצת שמן זית
מלח
לצזיקי:
2 מלפפונים קצוצים דק
צרור עירית קצוצה
12 עלי נענע קצוצים
חופן של שמיר קצוץ (לפי הטעם)
3 שיני שום כתושות
100 גר׳ צנוברים קלויים להזהבה במחבת יבשה
500 גר׳ יוגורט סמיך (יוגורמה או באפאלו)
מלח ים



לעבודה:

1. לדג: מחממים תנור ל200 מעלות חום עליון. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה את הדגים עור כלפי מעלה. מזליפים מעט שמן זית על כל דג ומפזרים מעט מלח. מכניסים לתנור כשהוא חם ל10 דקות.
לקלמרי: מערבבים בקערה את הקלמרי עם קצת שמן שי לכיסוי הקלמרי. מחממים מחבת כבדה, כשהמחבת חמה מניחים את הקלמרי עד שמלבין ונצרב והופכים.
2. בינתיים מכינים את הצזיקי: מערבבים בקערה את כל המצרכים של הצזיקי. את הצזיקי אפשר להכין יום קודם. ״מורחים״ את הצזיקי במרכז כל צלחת ומניחים מעל את הדגים הצלויים או את גופי הקלמרי. אפשר ויפה גם להגיש על צלחת מרכזית.



פורסם לפני שנה:
דג צלוי בסלסת תפוז
פורסם לפני שנתיים:
דג לבן ברוטב יוזו, תמונות מבאסות מתכון הכי קל ומשובח!
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1: