13 באוקטובר 2014

פסטה אפויה עם כרובית וגבינה

דעו לכם שהייתי נותנת הרבה בשביל שזו תהיה הכרית שלי בלילה...
אם יש משהו שמחסל אותי סופית, שבאה לי התובנה שאני חסרת תקנה, ושמנה ניצחית, אלו המאפי פסטה למיניהם, וזה שלפניכם בראש הרשימה.
זה שילוב של גן עדן וגן עדן VIP התכסיס הזה....
זה נראה תמים... חד גוני...  אבל היו בטוחיםשדווקא הפסטות האלה, שלא קופצות מהן עגבניות, פטריות, שמנות... הן השוות מכולן!
קל וכה פשוט להכין, ניחוח של סתיו ייבשם לכם את המטבח, אתם תהנו כל כך, שאני אקרא יום וליל את התגובות המקסימות שתשאירו לי... ולה
שבת טובה
חג שמח
כמה הקפות ונפטרים מהקלוריות
באהבה גדולה
רונה


לפסטה האפוייה:
ראש כרובית גדול מפורק לפרחים קטנים, אפשר לפרוס את הגדולים
שמן זית
מלח אטלנטי ופלפל גרוס
1/2 ק״ג פסטה קונכיות או כל צורה אחרת
3 שיני שום כתושות
3 כפות מרווה קצוצה
1 כפית צ׳ילי יבש גרוס או לפי הטעם
גרד מלימון
200 גרם גבינה מולחה
100 גרם גבינה קשה (פרמזן או גבינת כבשים) מגוררת
1/2 כוס פירורי לחם או פנקו


לעבודה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות. מערבבים בקערה את הכרובית עם קצת שמן זית לכיסוי דקיק של הכרובית, בערך 3 כפות. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מפזרים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור החם עד שמזהיב, בערך 20 דקות. מוציאים מהתנור. לא מכבים את התנור.
2. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן ומורידים 2 דקות מזמן הבישול. מסננים מהמים את הפסטה המוכנה.
3. מערבבים בקערה גדולה את הכרובית עם השום, מרווה, צ׳ילי ולימון. מוסיפים לכרובית את הפסטה ואת הגבינה המלוחה ומערבבים. מעבירים לתבנית אפייה בקוטר 28 ס״מ בערך.


4. מפזרים מעל הפסטה את הגבינה הקשה ואת פירורי הלחם. מכניסים שוב לתנור לכ30-40 דקות עד שהפסטה מזהיבה.

פורסם לפני שנה:
כרובית צלוייה בויניגרט אסייאתי
פורסם לפני שנתיים:
קרוק מאדאם
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


5 תגובות:

  1. נראה מעולה!
    האם חלק מהזמן את אופה מכוסה או שהכל פתוח?
    :)
    חג שמח!

    השבמחק
  2. היות ואין במתכון נוזל כלשהו האם לא יבש מעט?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט על הצד היבש. ממש כמו בתמונה מעל. חג שמח!!!

      מחק
  3. התגובה הוסרה על ידי המשתמש שכתב אותה.

    השבמחק