22 באוקטובר 2014

עוגת לוזים מופלאה

איך אני אסביר לכם שתבינו? בכל תחום ביקום יש מלך (או מלכה).
סיון לדוגמא - מלכת הבלוגריות, הבשלניות, האופות והצלמות... שמחקה לי את השורה הזו והנה החזרתי אותה בלחיצת כפתור Excuse Me Metupeshet
אחריה אני - מלכת השטרודלים .
משמש - מלך הפירות.
לימון - מלך הירקות.
ולוז - מלך מלכי האגוזים. כן כן, אין לו אח ורע בטעמו המדוייק, מקסימום פיסטוק הבן דוד הרחוק.
הקינוח הזה הוא לא פחות מיצירת מופת. לא ברור לנו עד עכשיו איך זה שקיים קינוח ברמה כ"כ גבוהה, אבל הוא קיים, והנה הוא לפניכם.
את הרוטב מכינים ראשון ואחכ את בלילת העוגה. השכבות האלה יוצרות עוגה רכה ונימוחה המונחת מעל רוטב טופי וגם נאפית מעליו.
לא ממליצה לאף אחד לעזוב את העולם היפה שלנו לפני שאכל מן הפלא הזה, אבל כל אחד שייקח אחריות להחלטות שלו.
שבת טובה
אהבה גדולה
רונה


לעוגה:
לרוטב:
1 כוס סוכר חום
60 גרם חמאה
1 כוס שמנת מתוקה
לעוגה:
150 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר חום
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1+1/2 קמח תופח
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וטחונים*
1 כוס חלב


לעבודה:
*את האגוזי לוז יש לשים במגימיקס עם כפית מהסוכר חום שבמתכון בכדי שלא יהפכו למישחה.
1. מתחילים ברוטב: מערבבים מעל להבה נמוכה את הסוכר, החמאה והשמנת המתוקה עד שהסוכר נמס, מגביהים את האש ומרבבים כ5 דקות עד שהרוטב מסמיך. מעבירים לתבנית יפה שיכולה להיכנס לתנור בנפח של 1.750 ליטר. אני השתמשתי בתבנית קרמית בקוטר 26 ס״מ ושימנתי אותה קלות (עם טיפונת מהחמאה שנשארה על העטיפה של החמאה). מכניסים לקירור.


2. מחממים תנור ל170 מעלות. מערבלים את החמאה והסוכר עם וו הגיטרה עד שאורירי, זה לוקח כמה דקו טובות, לא שוכחים להוריד לפחות פעמיים את החמאה שנדבקת לדפנות בעזרת מרית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ודואגים להוריד מהדפנות בין ביצה לביצה. מוסיפים את הוניל ואת החלב ומערבבים היטב, לא לדאוג אם הבלילה נראית מפורקת. מוסיפים את הקמח ואת הלוזים הטחונים ומערבבים כמה סיבובים בלבד. מוציאים את הקערה מהמערבל ומערבבים עוד קצת בעזרת מרית. מעבירים את הבלילה לתבנית שהתקררה בינתיים מעל הרוטב שהתקרר ונקרש.


3. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר ונמוכה יותר שיכולה להיכנס לתנור (אני שמה בתוך מחבת רחבה). שמים מים בתבנית הרחבה עד מחצית מגובה העוגה. מכסים היטב בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לכשעה. העוגה מוכנה כשמכניסים קיסם יוצאים פירורים לחים וכשלוחצים קלות במרכזה העוגה חוזרת.
4. נותנים לעוגה להתקרר קצת. מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם כף הגשה גדולה. דואגים לתת לכל אחד גם מהעוגה וגם מהרוטב שמתחת. העוגה נהדרת גם בטמפרטורת החדר.



פורסם לפני שנה:
פונדנט שוקולד עם מילוי של חמאת בוטנים
פורסם לפני שנתיים:
עוגת מייפל, וריאציה על עוגת ה5 דקות
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1:

  1. היי
    האם חשוב לשים את הרוטב בתבנית שלא מתפרקת, שלא ידלוף?

    השבמחק