29 באוקטובר 2014

סלמון צלוי לשלמות!

אני מכירה את השפית מימי קדם, ובאחריות אני אומרת לכם  שאם היא היתה יכולה להעלות מתכון על דג סלמון בעודו שוחה במים, היא לא היתה מהססת, כי סלמון מבקר לנו את החיך רק כשהוא נא.
אז הנה הפתעה, והפתעה גדולה, יפהיפיה, טעימה ברמות אחרות, מתכון חברים ששומרים היטב, ומצמידים לו כוכבית בתוש זורח.
 יש לנו כאן חבורת תבלינים שממש נותנים לדג כבוד גדול...
יש לנו טיימר כיוון שזמן הצליה קריטי...
ויש לנו כמובן תאבון, סקרנות, שימחה וגם ששון מהארוחה שמיד תרגיע אותנו.
תגידו.....צילומים כאלה מהממים כבר ראיתם?
והאוכל הזה שהיא מכינה לנו, זה נורמלי?
מה היינו עושים בלעדיה? אי אפשר אפילו לחשוב על אפשרות כזו.
שבת מקסימה
אהבה גדולה
רונה


לסלמון:
 4 נתחי סלמון ללא עור במשקל של כ200 גרם כל אחד
1 כף שמן
2 כפות סוכר חום
1 כף או לפי הטעם צילי גרוס
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
שמן ספריי או קמת שמן לשימון המחבת



 לעבודה: 
1. מערבבים את השמן, הסוכר, הצ׳ילי הגרוס, המלח והפלפל למשחה.
2. משמנים בעזרת קצת שמן ספריי ומחממים מחבת גריל או מחבת טפלון מעל חום גבוה.
3. מורחים בעזרת הידיים את ״משחת״ התבלינים על כל ארבעת צידי הדגים. מניחים את הדגים, לא בצפיפות מוגזמת, על המחבת החמה ומנמיחים מיד את האש לבינונית. מטגנים 4 דקות בצד הראשון, הופכים ומטגנים עוד 3 דקות בצד השני וככה בדיוק הסלמון יוצק ורדרד כמו בתמונה, למי שאוהב את הסלמון עשוי יותר שישאיר דקה נוספת על האש.




פורסם לפני שנה:
דפי בוריק ממולאים בדגים ופירות
פורסם לפני שנתיים:
סינטה של טלה צלויה מעל תפוחי אדמה



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 comments:

  1. שמן זית או שמן רגיל בתערובת?

    השבמחק