15 בדצמבר 2014

לביבות ריקוטה חלומיות

יש לביבות ויש לביבות. אני אף פעם בחיי לא ירקתי לביבת תפוחי אדמה קלאסית ושמנונית, אבל כשאפשר לבחור, זו לגמרי הבחירה שלי.
דמיינו את העדינות והמתקתקות של הריקוטה... דמיינו את הארומה של הפרמזן, עכשיו תחברו את זו עם זו, ומה שמרגיש לכם זה מה שזה.
זוהי לביבה קלילה, אוורירית מאד, טעימה וערבה לחיך, ואם בטעות לא תאכלו את כל העשרים לביבות מיד, אין בעייה לחמם שוב, זה נשאר מעדן.
דרגת קושי - שום כלום
מידת טינוף - אפס
השפרצות שמן - אין
יללא סטארט אפ.
חג שמח,
אהבה גדולה
רונה
גם מתכון זה מתארח באתר ההמלצות של מיכאלה ברקו. לינק כאן.


ללביבות: כ20 לביבות
500 גרם ריקוטה
1/4 כוס פרמזן מגורר
2 כפות מחוקות קמח
1/4 כוס עירית קצוצה
1 ביצה
מלח ופלפל
1 חלבון
1 כף שמן


לעבודה:
1. מערבבים בקערה את הריקוטה, הפרמזן, הקמח, העירית, הביצה והמלח והפלפל. מערבבים היטב.
2. מקציפים את החלבון, אפשר ביד כמו שאני עשיתי בקערת נירוסטה גדולה, לוקח דקות ספורות או במערבל חשמלי. החלבון צריך להיות יציב. מקפלים אותו בעדינות לבלילה.
3. מחממים מחבת טפלון טובה ורחבה מעל אש בינונית, מוסיפים את כף השמן ומורחים את השמן על כל המחבת (לא תצטרכו להוסיף יותר שמן, בסוף הטיגון של כל הלביבות נשאר לי עוד שמן במחבת). בעזרת כף מדידה, לוקחים מהבלילה כף גדושה ומעבירים ליד ומועכים קצת. מניחים את הלביבות במחבת, לא בצפיפות מוגזמת. מטגנים כ3-4 דקות על הצד הראשון והופכים לצד השני לעוד 2-3 דקות. מעבירים לצלחת הגשה.


את הלביבות אפשר להכין מראש ולתת להם חימום קצר על מחבת טפלון לפני ההגשה. אם הלביבות היו בקירור אז יש להוציא אותם מהקירור שעתיים לפני החימום מחדש.





לינקים לעוד מתכונים לחנוכה:
לביבות תפוחי עץ
סופגניות ריקוטה היסטריות
לביבות סלמון קריספיות
לביבות שוק
סופגניות מהירות של אסם


Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


9 תגובות:

  1. ברוך שובך ילדתי האהובה! הלביבות כלבבי

    השבמחק
  2. ומתי שמים ביצה 1 מהמתכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהתחלה. עם כל המרכיבים. ממש תודה !!!!

      מחק
  3. היי זה נראה מדהים. מה הכוונה שהחלבון שהקצפנו צריך להיות יציב?איך זה צריך להראות? תודה(אני מתחילה במטבח)

    השבמחק
  4. היי זה נראה מדהים. מה הכוונה שהחלבון שהקצפנו צריך להיות יציב?איך זה צריך להראות? תודה(אני מתחילה במטבח)

    השבמחק
    תשובות
    1. החלבון אמור להיות מוקצף לקצב יציב, כזה שאת מעבירה בו אצבע הו לא נשפך לתוך השביל שהאצבע הותירה.

      מחק
  5. היי האם הריקוטה צריכה להיות קרה מהמקרר או בטמפ החדר?

    השבמחק
  6. היי
    הכנתי ויצא טעים בטירוף!!
    רציתי לשאול שאלה לפעם הבאה -
    במתכון כתבת לקחת כף גדושה מהבלילה ולמעוך מעט. לא הצלחתי לעשות את זה כי הבלילה הייתה מאוד מאוד נוזלית. זה בסדר? או שהיא אמורה להיות יותר מוצקה?
    ועוד שאלה - מה הסוד שלך לטיגון כדי שהלביבות יצאו לי יפות כמו שלך?

    תודה רבה!

    השבמחק